Mölndals-Posten

Bil kraschade i butikens staket: ”Hörde en smäll”

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on @molndalspo­sten.se Amanda Karlsson amanda.karlsson@stampen.com

Axel Meijer och hans pappa skulle precis sätta upp belysning på skylten utanför möbelbutik­en när de hörde en smäll. En bil hade krockat med en spårvagn och körde därefter rakt mot butikens staket. Nu hyllar Axel Meijer resenärern­a på vagnen för deras ingripande.

Utanför Meijers möbler ligger en stege, en borrmaskin och några andra verktyg utspridda. En timme tidigare skulle Axel Meijer och hans pappa sätta upp en belysning på den stora skylten som visar butikens namn när de avbröts av ett obekant ljud.

– Vi skulle sätta upp en stege för att arbeta lite och så hörde jag en smäll. Först så förstod jag inte vad som hänt men så såg jag en bil rulla långsamt mot vårt staket, säger Axel Meijer.

I bilen satt en äldre kvinna och i bagaget fanns tre hundar. Polisen misstänker att olyckan orsakades av att kvinnan gjorde en otillåten vänstersvä­ng och därmed kolliderad­e med spårvagnen som tvärnitade.

– Det var många personer på vagnen som sprang upp till dörrarna och knackade för att de ville komma men ska inte ha skadats allvarligt. Kvar blev familjen Meijer med ett ovanligt uppdrag i väntan på att en anhörig kom till platsen.

– Vi hjälpte till med hundarna här utanför butiken.

Enligt Axel Meijer så är det inte första gången som en bil och spårvagn krockar på just det stället. För bara några månader sedan kom han tillbaka från sin lunchrast och såg genom fönstret att en olycka inträffat, något som Mölndals-Posten tidigare rapportera­t om. Även i början av året såg han hur en bil fördes bort av vagn.

– Då fångade spårvagnen bilen så att den åkte med och så stod den här utanför. Det är något med att det händer flera gånger. Jag tänker att man tror att man kan ta vänstersvä­ngen men det får man nog inte, säger Axel Meijer.

Strax efter 12 började trafiken att rulla på som vanligt igen men bilen stod kvar utanför möbelbutik­en.

– Vi fortsätter väl som vanligt här i eftermidda­g. Kanske att man får städa lite från muren eller om någon annan gör det. Då fortsätter vi med skylten, säger Axel Meijer. den här sommaren än tidigare, men i takt med att semestrarn­a lidit mot sitt slut har alltså bristen på vissa blodgruppe­r uppstått.

– Vi har haft en bättre situation den här sommaren än andra, men nu är det nollblodet som är lågt då, säger Ulrika Ljung.

Blodbussen kommer till Bilprovnin­gen i Mölndal den 15 och 16 september nästa gång, samt till Möllan den 19 och 20 september. Innan dess finns bland annat blodmottag­ning i Nordstan i Göteborg.

"Kanske att man får städa lite från muren eller om någon annan gör det.

 ?? BILDER: TEO KRISTJANSS­ON ?? En bil kolliderad­e med en spårvagn förra tisdagsför­middagen. Därefter åkte bilen in i Meijers möblers staket.
BILDER: TEO KRISTJANSS­ON En bil kolliderad­e med en spårvagn förra tisdagsför­middagen. Därefter åkte bilen in i Meijers möblers staket.
 ?? ?? Axel Meijer och hans pappa skulle just sätta upp belysning på en skylt utanför butiken när de hörde en smäll. Nu hyllar han spårvagnsp­assagerarn­a för deras insats efter krocken.
Axel Meijer och hans pappa skulle just sätta upp belysning på en skylt utanför butiken när de hörde en smäll. Nu hyllar han spårvagnsp­assagerarn­a för deras insats efter krocken.
 ?? BILD: PER WAHLBERG ?? Det råder nu stor brist på blodtypern­a nollnegati­v och nollpositi­v på sjukhusen i Västra Götaland.
BILD: PER WAHLBERG Det råder nu stor brist på blodtypern­a nollnegati­v och nollpositi­v på sjukhusen i Västra Götaland.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden