Mölndals-Posten

Gården i Lindome där man satsar på blåbärsodl­ing

-

På en gård i västligast­e Lindome bor Ann-Louise Svensson och Jan-Ola Olsson. Där har de bin, gör honung och hyr ut stugor. Nu tar de ett steg till och börjar odla blåbär – som kunderna ska kunna plocka själva. – Vi hoppas att folk hittar hit, säger Ann-Louise.

Både Ann-Louise och Jan-Ola är uppväxta på landet, och när paret skulle flytta ihop blev det på en stor gård i Lindome. Här bor de med sina barn, några höns, en hund och en katt.

– Vi köpte gården 2016. Den har gått i generation­er, tills vi köpte den, säger Ann-Louise.

Hon har bott i Lindome i många år, både i Greggered och centralort­en, och ville gärna vara kvar i närheten. Dessutom ville paret ha en lantlig plats med lite skog. Här, på Kimmersbo Österväg, föll allt på plats.

– När vi flyttade hit insåg jag att det här är ju typ paradiset på jorden, säger hon.

Redan från början fanns idéer om ett företag kopplat till gården.

– Jag har funderat mycket på att jag skulle vilja skapa en ekonomiskt bärande verksamhet här, en del av året i alla fall. Så tankarna har gått lite fram och tillbaka genom åren, vad som skulle kunna bli bra, vågar jag säga upp mig och köra och så vidare, säger Ann-Louise.

För lite drygt ett år sedan gjorde hon det, sa upp sig från sin fasta tjänst som distriktss­köterska. Nu jobbar hon timmar inom sjukvården och varvar det med arbetet på gården.

– Vi har två campingstu­gor som vi hyr ut under sommarhalv­året. Vi har flera bisamhälle­n och gör honung som vi säljer, säger hon.

Än så länge har det gått bra, speciellt med stuguthyrn­ingen.

– Det är helt fullbokat under sommarmåna­derna, det har gått

 ?? ?? Ann-Louise Svensson har ägnat mycket tid åt blåbärslan­det den här sommaren.
Ann-Louise Svensson har ägnat mycket tid åt blåbärslan­det den här sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden