Mölndals-Posten

Patrik har haft dubbla inbrott i sin firmabil – på samma ställe

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Fem firmabilar hade inbrott under ett dygn i närheten av Scandic. Något som inte förvånar elektriker­n Patrik Christense­n som jobbat i området de senaste två åren. – Det har hänt mig med. Jag hade två inbrott på en månad, säger han.

Bilinbrott­en i Mölndal har avlöst varandra under året. Bara under de sex första månaderna hade över 200 polisanmäl­ningar gjorts i Mölndal och i huvudsak är det firmabilar som drabbats. I veckan har polisen kunnat lägga till fem stycken fall på anmälnings­högen då någon eller några gått på stöldräd i anslutning till hotellet Scandic.

– På några av de aktuella bilarna har man klippt upp plåten på sidodörren, det var likadant på flera fordon, säger Sofia Jigström, polisens stationsbe­fäl i Mölndal.

Förra fredagen vilar lugnet över parkeringe­n mellan Åbybergsga­tan och Barnhemsga­tan. Vid Storgatan ligger flera baracker där olika byggarbeta­re och elektriker håller till. På Barnhemsga­tan är arbetet med nya bostäder i full gång och ut från en av byggnadern­a kommer elektriker­n Patrik Christense­n.

– Det förvånar mig inte för det har hänt mig med. Jag hade två inbrott på en månad, säger han när han hör om de fem bilinbrott­en.

Inbrotten som Patrik Christense­n råkade ut för ägde rum i höstas och han berättar att det även varit inbrott i baracken.

– Där har det nog bara varit en gång så det har varit ganska lugnt här.

Det låter ju inte som att det är jättelugnt precis?

– Nej men om man jämför på andra ställen jag varit på så kunde det vara inbrott varje vecka.

Patrik Christense­n misstänker att tjuvarna är ute efter olika sorters verktyg som de sedan kan sälja vidare. Ett enstaka verktyg kan vara värt tiotusenta­ls kronor.

Hur påverkas ni när ni råkar ut för ett inbrott?

– Först och främst är det att man bli av med verktygen som man ska återfå på något sätt. Sen tar det ju tid att reparera bilen om man fått en krossad ruta. Sen får man betala en dyr självrisk. Det är mest omständlig­t, säger Patrik Christenss­on.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Patrik Christense­n jobbar vid samma plats som det under det senaste dygnet skett två bilinbrott. Han blir inte förvånad då han själv hade inbrott två gånger under en månad.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Patrik Christense­n jobbar vid samma plats som det under det senaste dygnet skett två bilinbrott. Han blir inte förvånad då han själv hade inbrott två gånger under en månad.
 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Vid parkeringa­rna mellan Åbybergsga­tan och Barnhemsga­tan ska fem bilar haft inbrott under natten till fredagen.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Vid parkeringa­rna mellan Åbybergsga­tan och Barnhemsga­tan ska fem bilar haft inbrott under natten till fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden