Mölndals-Posten

Christer Fuxborg ser fram emot ett nytt kapitel i livet

Efter nära 42 år väljer en av myndighete­ns mest medievana att varva ner. För att börja ett nytt liv – som golfvärd. 28 september slutar Christer Fuxborg som polisens presstales­person.

-

277 meter från Hills golfklubb, en bra drive i medvind, bor Christer Fuxborg och hustru Lena sedan drygt tre år tillbaka.

– Vi hade flyttat in i en lägenhet på Delsjöväge­n och trivdes fantastisk­t bra där, men så såg vi detta. Vi hade spelat på Hills ett antal år och det här är ju helt oslagbart – naturen, ett bra gym, bastu och en av Europas bästa banor. Klart att det lockade att flytta hit.

Christer Fuxborg möter Mölndals-Posten i vad som kan kallas hans nya hem, eller åtminstone ett av dem: Hills golfklubb. En västlig vind sveper in över klubbhuset­s veranda. Sensommars­olen värmer fortfarand­e sena lunchgäste­r och en stor mängd företagsgo­lfare som prydligt parkerar sina golfbilar.

Ingen väljer dock att sätta sig på verandans kortsida. Förutom polisens presstales­person.

– Här kan vi sitta lite mer avskilt och snacka, säger han.

Förutom högsta polischefe­n Erik Nord så är det frågan om någon inom polisområd­e väst förekommit så flitigt i media de senaste åren som Christer Fuxborg, född och uppvuxen i Sävedalen, Partille.

– Vi är ju sju stycken som har samma uppdrag men kanske att efternamne­t har gjort sitt också.

Att storebror Thomas också innehar samma tjänst har åtminstone bidragit till det senare.

Hur många intervjuer har du gjort genom åren?

– Någonstans 10–15 stycken per arbetspass under nio år – och när det händer något större kan det bli 30 samtal på en timme. Minst.

Vad har du haft för framgångsr­ecept?

– Vänlighet kostar inget. Det skapar ofta en bra start på ett samtal. Mycket handlar om att ha respekt och förtroende för varandras uppdrag och jag upplever att klimatet mellan polis och media har blivit klart bättre de senaste åren.

Men har du fått nog av alla intervjuer nu?

– Jag och min fru har startat ett företag och vi vill utveckla den delen. Även om pensionen blir lite sämre så kan jag gå nu när jag är 62. Livet vet man inte hur länge man har kvar och det finns inga garantier för att det kommer bli bättre sen. Jag har väl mer min framtid bakom mig.

Sina 62 år till trots så är det en synnerlige­n vältränad och, åtminstone vad det ser ut, välmående Christer Fuxborg som blickar ut över hål 18 på Hills golfclub. För det är med golf och människor han tänker arbeta framöver. Åtminstone under vinterhalv­året.

– Vi tog timeout från våra jobb både 2010/11 och 2011/12 och jobbade som golfvärdar på ett hotell på Kanarieöar­na. Där anordnade vi tävlingar, happenings och tog hand om svenska golfresenä­rer från morgon till kväll under tre månader. Redan då såddes ett frö att det här ska vi göra igen och nu är det dags.

Det mesta talar för att det blir

 ?? ?? Polisens presstales­person Christer Fuxborg går i pension efter närmare 42 år i myndighete­ns tjänst.
Polisens presstales­person Christer Fuxborg går i pension efter närmare 42 år i myndighete­ns tjänst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden