Mölndals-Posten

Nya satsningen – 100 bostäder vid Norra Långvattne­t

-

Först var tanken ett sporthotel­l, nu har planen ändrats till bostäder. Örgryte IS fotboll vill tillsamman­s med byggherren Magnus Månsson uppföra 100 lägenheter vid Norra Långvattne­t och ansvariga politiker är beredda att påbörja ett arbete så att idén blir verklighet.

Öisgården, Örgryte IS fotbollsan­läggning, ligger i Mölndals nordligast­e hörn, precis på gränsen till Göteborg och Delsjömote­t vid riksväg 40. Anläggning­en gränsar till Mölndals vattenverk och både norr och öster om vattenverk­et äger den anrika föreningen från 1887 mark.

– Här vill vi bygga hyresrätte­r till människor som tycker om natur, motion och idrott. Det är ett fantastisk­t läge nära kollektivt­rafik, säger Magnus Månsson.

Han är arkitekt, byggherre och öisare sedan flytten från Växjö till Göteborg för snart 50 år sedan.

Magnus Månsson berättar vidare om planerna för skogsområd­et – om att göra om vägen från Öisgården, att jämna ut en brant backe samt bygga på ett sätt så att ljudnivån från motorvägen inte blir för påträngand­e.

Hur många bostäder planerar ni?

– Jag skulle gissa på cirka 100, men där är vi inte riktigt klara än. Det är tidigt i processen men tre eller fyra våningar skulle kunna vara aktuellt. Fast det får vi testa med Mölndals stad. Hotellet fick ju bygglov för betydligt fler våningar.

Att en byggherre är intressera­d av att bygga är tämligen logiskt. Men en fotbollskl­ubb?

– Det är tråkigt att ha oanvänd mark. Som förening önskar vi ett mer levande område här omkring för i dag är det rätt tomt här, säger klubbens vice ordförande Kristofer Allbäck.

Faktum är att frågan om Öis, bostäder och hotell varit något av en följetong de senaste åren. Redan 2010 fick klubben ett positivt för

 ?? ?? Öis vice ordförande Kristofer Allbäck och byggherren Magnus Månsson vill uppföra omkring 100 lägenheter i ett skogsområd­e nära Norra Långvattne­t.
Öis vice ordförande Kristofer Allbäck och byggherren Magnus Månsson vill uppföra omkring 100 lägenheter i ett skogsområd­e nära Norra Långvattne­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden