Mölndals-Posten

Karin från Bifrost åkte ur Bachelor: ”En stor lättnad”

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Tatueraren Karin Lilja hann vara med i fyra avsnitt av årets Bachelor. I programmet­s andra rosceremon­i blev hon utan ros från ungkarlarn­a, och fick därmed lämna programmet. – Jag kände en stor lättnad. Det var skönt att få åka hem, säger hon.

TV4:s Bachelor är ett dejtingpro­gram där unga kvinnor tävlar om två ungkarlars gunst. Männen får varje vecka välja vilka som de vill fortsätta att lära känna – detta genom den så kallade rosceremon­in, förmodlige­n Bachelors mest ikoniska inslag. Spelet är tufft; får man ingen ros väntar omedelbar hemresa.

Det var vad som drabbade Karin Lilja, en av två Mölndalsbo­r som deltar i årets säsong. I det fjärde avsnittet som sändes på torsdagen lämnade hon rosceremon­in, programmet och grekiska Rhodos där allting spelades in. Sammanlagt vistades hon en vecka på ön.

Utfallet var enligt henne det bästa som kunde hända.

– Det var väldigt skönt för mig att få åka hem, och en stor lättnad. Jag hade nog trott att Bachelor skulle vara enklare än vad det var och att jag skulle kunna ta allting med en klackspark. Men så blev det inte.

Direkt när hon träffade killarna för första gången på programmet­s röda matta kände hon att det inte var hennes grej.

– Jag drabbades av scenskräck, och det är någonting som jag aldrig trodde att jag skulle få. Vad håller jag på med? tänkte jag, och det hör man mig säga i avsnittet också. Det här var inte jag.

Att befinna sig så långt hemifrån tillsamman­s med en grupp främlingar som enda sällskap var tufft, även om hon fann många vänner i programmet och tycker att tjejerna var helt underbara.

– När man inte fick dejter av killarna så satt man bara i huset och väntade. Jag kände att det inte var rätt miljö för mig att bli kär i. Ska man bli kär måste man må bra. Jag tror inte att det hade funkat för mig där inne, även om någon av killarna skulle visa sig vara jättebra för mig, säger hon.

Märkte de andra att du var nedstämd?

– Det gjorde de nog. Det märktes nog till och från. Det ska sägas att det här kom inifrån mig, men jag kände en stor press på mitt utseende när jag befann mig bland de här otroligt vackra tjejerna. Men nu har jag i alla fall lärt mig någonting nytt om mig själv: att jag kan bli osäker. Det är någonting att jobba på.

Skulle du vilja göra någonting liknande igen?

– Det knäppa är att, ja, det skulle jag. Kanske inte Bachelor, men något annat av samma slag. Jag vill utmana mig själv och se om jag kan klara av det bättre nästa gång, säger Karin Lilja.

” Jag hade nog trott att Bachelor skulle vara enklare än vad det var och att jag skulle kunna ta allting med en klackspark. Men så blev det inte.

 ?? BILD: TV4 ?? ”Jag drabbades av scenskräck, och det är någonting som jag aldrig trodde att jag skulle få. Vad håller jag på med? tänkte jag”, säger Karin Lilja.
BILD: TV4 ”Jag drabbades av scenskräck, och det är någonting som jag aldrig trodde att jag skulle få. Vad håller jag på med? tänkte jag”, säger Karin Lilja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden