Mölndals-Posten

Från 2 till 102 – hela publiken älskar Hasse Kvinnabösk­e Andersson

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

Det är i princip alltid fullsatt när Lindome PRO bjuder in till fest på Hällesåker­sgården. Valdagen utgjorde inget undantag – trots att plåtarna gick på 420 kronor när legendaren Hasse Kvinnabösk­e Andersson gästade scenen.

Det tar inte lång tid att lista ut att allting inte riktigt är som vanligt på Hällesåker­sgården. Det är inte det att lokalen är fullsatt – även om det är anmärkning­svärt att 165 har sökt sig hit när priset för dagens biljett (420 kronor) nästan motsvarar det för Håkan

Hellströms Ullevi-konserter.

Nej, det märkliga är att en del av besökarna – tre, fyra stycken – är väldigt unga.

Till exempel hittar vi här lilla Judith Jallinder, som med sina blott två levnadsår drar ner medelålder­n rejält i kväll.

– Hasse Andersson är hennes stora idol. Han och Sommarskug­gan, säger pappa Magnus Jallinder.

Judith själv har inte tid att delta i intervjun; hon har nämligen sett kvällens artist i en dörrglipa, och håller nu stadigt utkik efter honom.

– Guld och gröna skogar spelas nonstop hemma i Benareby, avslöjar i stället mamma Isabella Sjöberg. Det är väl ganska skonsamt, med tanke på vilka låtar barn kan tänkas fastna för?

– Ja, det får man ändå säga.

För Hasse Andersson är blandninge­n av åldrar ingenting nytt.

– Jag får kärleksbre­v av femåringar, och har lyssnare i alla läger. Det är väldigt roligt. Jag är tacksam över att få avsluta karriären med sådana här intima och varma konserter, i stället för att behöva harva på festivaler och liknande. Det är jag för gammal för, säger han till Mölndals-Posten före konserten.

I dag är det valdag. Kommer det att märkas någonting av det från scenen?

– Nej, säger kollegan och livskamrat­en Monica Forsberg bestämt. Jag tror att folk är mätta på det där nu. De har kommit hit för att ha roligt och lyssna på bra musik, och det ska vi ge dem.

En anmärkning av det lättsammar­e slaget hinns i varje fall med innan den meriterade duon drar igång sin första låt för kvällen: Dans på Vejby ängar.

– Det är en väldigt speciell dag i dag. Vi har varit och lämnat våra röster och det är spännande och så där. Men nu ska vi spela och sjunga och ha det mysigt, säger Hasse Andersson när publikens välkomstap­plåd lagt sig.

Monica Forsberg stämmer in:

– Vi ska inte prata om valet, men tänk vad bra vi kommer att få det på måndag redan. Nu har de lovat oss så mycket, säger hon.

– Ja, vi ska få det och vi ska få det och vi ska få det. Jag ska få en ny cykel, säger Hasse Andersson, och besökarna på Hällesåker­sgården skrattar, unga som gamla.

 ?? BILDER: TOBIAS HOLMGREN ?? Dans på Vejby ängar inledde eftermidda­gens spelning.
BILDER: TOBIAS HOLMGREN Dans på Vejby ängar inledde eftermidda­gens spelning.
 ?? ?? Anders Andersson från Hällesåker fick röstandet ur vägen på morgonkvis­ten så att han kunde ha trevligt i eftermidda­g med Hasse Andersson och Monica Forsberg. ”Det finns många bra bitar”.
Anders Andersson från Hällesåker fick röstandet ur vägen på morgonkvis­ten så att han kunde ha trevligt i eftermidda­g med Hasse Andersson och Monica Forsberg. ”Det finns många bra bitar”.
 ?? ?? Hit hade också Kaj-Åke och Heléne Larsson sökt sig i dag. ”Det här är vår generation­s musik”, säger Kaj-Åke. ”Men nu har även de yngre börjat älska Hasse Andersson, efter att han var med i Melodifest­ivalen”.
Hit hade också Kaj-Åke och Heléne Larsson sökt sig i dag. ”Det här är vår generation­s musik”, säger Kaj-Åke. ”Men nu har även de yngre börjat älska Hasse Andersson, efter att han var med i Melodifest­ivalen”.
 ?? ?? Yngst i publiken, men störst bland fansen, var 2-åriga Judith Jallinder från Benareby. ”Hasse Andersson är hennes stora idol. Han och Sommarskug­gan”, säger pappa Magnus Jallinder.
Yngst i publiken, men störst bland fansen, var 2-åriga Judith Jallinder från Benareby. ”Hasse Andersson är hennes stora idol. Han och Sommarskug­gan”, säger pappa Magnus Jallinder.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden