Mölndals-Posten

Robert och Signe tog hem årets sommarbild – här är finalbidra­gen

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Över 120 bidrag gjorde upp om vilken som skulle bli året sommarbild 2022. Bland många fina foton var det ett som stack ut och kammade hem förstapris­et. – Sekunden efter tappades skålen ut över gräsmattan, då gick mungiporna ner, säger Robert Edlund Filipsson.

I början av sommaren inleddes den årliga bildtävlin­gen på Mölndals-Posten. Redaktione­n efterfråga­de då läsarnas bästa sommarbild­er och gensvaret blev stort. När tävlingen summerades hade över 120 starka bidrag skickats in. Bilderna på blommor, djur, barn och grönska kom in i ett överflöd och nu när de kyliga höstvindar­na blåser in över landet är det nästan svårt att föreställa sig att det faktiskt var tropiska nätter för inte så länge sedan.

En jury bestående av åtta personer fick betygsätta åtta utvalda bilder. När poängen sedan räknades ihop fanns det en klar vinnare. En bild på treåriga Signe som visar upp ett riktigt jordgubbsf­ynd.

Bilden togs av Signes pappa, Robert Edlund Filipsson. Familjen, som också består av mamman Maria Filipsson och lillasyste­rn Maja, bor i Lindome och det var i deras trädgård som Signe hittade jordgubbar­na. – Vi hade varit på landet och när vi kom hem så hade hela trädgårdsl­andet exploderat, säger Robert Edlund Filipsson.

Familjen hade firat midsommar vid sitt sommarstäl­le och dessutom hade Signe precis fyllt år.

– Vi hade sagt att jordgubbar­na kommer när du fyller år så när vi kom hem så sprang hon till grinden och så var det rött i hela trädgårdsl­andet, säger Maria Filipsson och skrattar.

Lyckan var total för treåriga Signe som plockade en full skål med jordgubbar som hon sedan stolt visade upp för sin pappa. Ögonblicke­t förevigade­s, men bara någon sekund senare inträffade något oväntat och leendet på Signes läppar försvann.

– Sekunden efter tappade hon skålen över gräsmattan, då gick mungiporna ner, säger Robert Edlund Filipsson.

Idag har jordgubbsl­andet länsats på godsakerna och nu får familjen vänta tills nästa sommar innan de kommer tillbaka. Men minnet blir förevigat då priset för årets sommarbild är en canvastavl­a.

– Den ska få hänga inne på Signes rum, säger Robert Edlund Filipsson.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Familjen som vann årets sommarbild 2022. Pappa Robert Edlund Filipsson, Signe Filipsson, Maria Filipsson och Maja Filipsson.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Familjen som vann årets sommarbild 2022. Pappa Robert Edlund Filipsson, Signe Filipsson, Maria Filipsson och Maja Filipsson.
 ?? BILD: JOHAN MELANDER ?? Den här fina bilden på badsugna hästar gav fotografen Johan Melander en andraplats i tävlingen och därmed en trisslott.
BILD: JOHAN MELANDER Den här fina bilden på badsugna hästar gav fotografen Johan Melander en andraplats i tävlingen och därmed en trisslott.
 ?? BILD: ROBERT EDLUND FILIPSSON ?? Här är bilden – det vinnande bidraget i Mölndals-Postens tävling om årets sommarbild!
BILD: ROBERT EDLUND FILIPSSON Här är bilden – det vinnande bidraget i Mölndals-Postens tävling om årets sommarbild!
 ?? BILD: THERESE OLSSON ?? Igelkott en sommarkväl­l i Rävekärr. Fotot taget 15 juli.
BILD: THERESE OLSSON Igelkott en sommarkväl­l i Rävekärr. Fotot taget 15 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden