Mölndals-Posten

Förlust för Lindome mot formstarka Mölnlycke

-

Fotboll, division 3 Göteborg A dam: Lindom e föll tämligen väntat borta i division 3 Göteborg A dam i fotboll mot formstarka Mölnlycke. Matchen slutade 6-0 (2-0). Det betyder att Mölnlycke har fem segrar i rad, medan Lindome har sex förluster i följd.

– Några misstag gav tyvärr resultat för Mölnlycke. Alltid surt med förlust men vi lägger inte så mycket fokus på det just nu. Vi ser mycket fina intentione­r och lyckade aktioner. Som tidigare nämnt så bygger vi om och detta är en utmaning för spelarna. Idag såg vi ett större mod hos spelarna att våga hålla boll, ett större lugn med boll och att fler vågar utmana nästa lagdel istället för att bara skicka iväg bollen. Vi har sagt att vi hellre ser att de tappar boll tvingat än att de tappar boll otvingat, så kallad unforced errors. Vi ledare är nöjda med prestation­en trots resultatet, tyckte Lindomes tränare Richard Fagerberg, efter matchen.

Mölnlycke startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Lina Sjöberg gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Mölnlycke ökade ledningen till 2-0 efter en halvtimmes spel, genom Alma Unosson. I 55:e minuten slog Malva Ihrskog till, och gjorde 3-0.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Malva Ihrskog på nytt och ökade ledningen för Mölnlycke.

Amanda Nilsson gjorde dessutom 5-0 i 70:e minuten.

Till slut kom också 6-0-målet genom Linnea Nilsson som ökade Mölnlyckes ledning i 74:e minuten. Det fastställd­e slutresult­atet till 6-0.

Med en omgång kvar är Mölnlycke på sjunde plats i tabellen, medan Lindome är på nionde plats.

I sista matchen möter Lindome Öset borta på söndag 18 september 16.15.

B herr: Det blev delad pott när Balltorp tog emot IK Virgo i division 4 Göteborg B herr i fotboll. Slutresult­atet skrevs till 1-1 (1-1).

Målen gjordes av Balltorps Jetmir Kurti och IK Virgos Calle Ekdahl.

Balltorp har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan IK Virgo har två vinster, två oavgjorda och en förlust.

Med fyra omgångar kvar är Balltorp på fjärde plats i tabellen, medan IK Virgo är på sjätte plats.

 ?? ARKIVBILD: PHILIP MAURIZSON ?? Jitex BK vann sin match i elitettan i fotboll.
ARKIVBILD: PHILIP MAURIZSON Jitex BK vann sin match i elitettan i fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden