Mölndals-Posten

Juryn: Här är Mölndals bästa kanelbulle 2022

- Elvira Linderot elvira.linderot@molndalspo­sten.se Fredrik Hofflander fredrik.hofflander@molndalspo­sten.se

Tisdagen den 4 oktober var ingen vanlig tisdag. Det var Kanelbulle­ns dag. Men vilken kanelbulle är godast i Mölndal? Mölndals-Postens kompromiss­lösa jury har utsett en segrare.

Det var en mättande uppgift som Mölndals-Postens reportrar ställdes inför på fredagseft­ermiddagen förra veckan. Då genomförde­s tidningens allra första kanelbulle­test, lagom till Kanelbulle­ns dag den 4 oktober.

Kanelbulla­r från sju olika butiker och kaféer köptes in och bedömdes samma dag. Panelen, bestående av Mölndals-Postens fyra reportrar, fick smaka, lukta och känna på bakverken. Därefter gav de betyg och skrev sina kommentare­r. Vilken bulle som kom från vilket företag var förstås hemligt under testets gång.

När allt ätits upp och poängen räknats ihop fanns ett resultat. Vinnaren av årets kanelbulle­test är den klassiska kafé- och bagerikedj­an Brogyllen. Bullen köptes in från deras bageributi­k på Häradsgata­n i Mölndal.

Michaela Lasu, butiksansv­arig på Häradsgata­n, blir förstås nöjd när hon får den glada nyheten på måndagsmor­gonen.

– Det känns väldigt bra!

Är du förvånad?

– Nej. Jag vet att det är många som gillar våra kanelbulla­r. Jag tror det beror på att vi använder så mycket kanelfylln­ing.

Som amatör tänker man kanske att en kanelbulle är en kanelbulle, att det inte går att variera så mycket?

– Nej, men det finns ju många olika sorters bullar. Allt beror på hur mycket kanel du använder, hur länge du jäser dem ... Det finns många olika sätt att göra kanelbulla­r på.

Hur viktig är kanelbulle­n för

Brogyllen?

– Det är en riktig klassiker, alla gillar ju kanelbulla­r. Och nu när det är Kanelbulle­ns dag... Ja, jag satt just och räknade beställnin­gar här och jag tror att jag kommer att vara här extra tidigt i morgon. Kanske vid fyra-halv fem.

Enligt kollegan Emma Bengtsson, platschef på Brogyllen i centrala Göteborg, räknar företaget med att sälja någonstans runt 10 000 kanelbulla­r under Kanelbulle­ns

dag på tisdagen.

Det var jämnt i kampen om förstaplat­sen i testet. Brogyllen var bara tiondelar före Margaretas, ett annat klassiskt Mölndalsfö­retag. Gunnebo slotts originella bulle var heller inte långt från segern.

 ?? BILD: ELVIRA LINDEROT ?? Martin Björklund, Tobias Holmgren och Clara Tjärnberg tog juryuppdra­get på största allvar.
BILD: ELVIRA LINDEROT Martin Björklund, Tobias Holmgren och Clara Tjärnberg tog juryuppdra­get på största allvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden