Mölndals-Posten

Okänd man försökte lura med sig barn från Brattåssko­lan i Kållered

- Fredrik Hofflander fredrik.hofflander @molndalspo­sten.se

Skoldagen var slut och Kålleredse­leven skulle ta sig hem. Då försökte en okänd man locka till sig barnet – under förevändni­ng att ”din pappa har bett mig skjutsa dig”. – Det är ett sjukt beteende, säger tillförord­nade rektorn Johan Roos.

Rektorn understryk­er att elevens vittnesmål från händelsen på Brattåssko­lan inte är så detaljrikt. Signalemen­tet på mannen är okänt och eleven har inte heller observerat någon bil som kunnat kopplas ihop med mannen.

Men det som framkommit är att en för eleven okänd person har försökt ropa till sig barnet i samband med skoldagens slut torsdagen, den 22 september.

– Han ska ha ropat på eleven och sagt att elevens pappa bett honom skjutsa eleven hem. Eleven kände inte igen mannen och blev väldigt rädd. Eleven säger själv att hen sprang bort till några kvinnor. Då ska mannen ha försvunnit därifrån, säger Johan Roos, tillförord­nad rektor på Brattåssko­lan.

När föräldrarn­a senare blev införstådd­a med vad som hänt reagerade de starkt, eftersom den okände mannens historia absolut inte stämde.

– Pappan hade inte bett någon att skjutsa eleven, säger Johan Roos.

Föräldrarn­a fattade beslutet att polisanmäl­a händelsen på måndagen.

– Jag hjälpte dem att göra anmälan. Jag tyckte det var helt rätt beslut. Jag ser väldigt allvarligt på det här, det är ett sjukt beteende, säger Johan Roos.

Under onsdagen skickades Johan Roos ut ett meddelande till alla föräldrar på skolan om att den här händelsen ägt rum. Han hoppas nu att föräldrarn­a ska tala med sina barn om vikten av att aldrig slå följe med okända personer.

– Det var olyckligt att föräldrarn­a inte fick det här förrän på onsdagen. Men tyvärr blev det tekniskt mackel så att meddelande­t bara gick ut till alla lärare i måndags förklarar Johan Roos.

Rektorn vill understryk­a att den berörda eleven förtjänar beröm för sitt sätt att hantera mannens kontaktför­sök.

– Eleven gjorde det väldigt bra, säger han.

Mölndalspo­lisen bekräftar att man fått in en anmälan om saken och enligt stationsbe­fälet Sofia Jigström pågår en förundersö­kning. Rubricerin­gen är försök till olaga frihetsber­övande.

– Förundersö­kningen leds av åklagare och sköts av oss här. Men det är inte så mycket mer vi kan säga just nu, säger hon.

 ?? BILD: EBBA BERGSTRÖM ?? Brattåssko­lan.
BILD: EBBA BERGSTRÖM Brattåssko­lan.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden