Mölndals-Posten

Efter klagomål: kommunen sänker hastighete­n på vägen

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Mölndals stad har fått in många synpunkter från allmänhete­n om att den skyltade hastighets­begränsnin­gen på Gamla Kungsbacka­vägen är för generös. Nu har man sänkt den.

Bashastigh­eten inom tätort i merparten av kommunen är 50 kilometer i timmen. På den sträcka som går cirka 100 meter söder om Baazgatan på Gamla Kungsbacka­vägen, till 300 meter norr om Ekenleden på Pepparreds­leden, har det dock rått ett undantag. Där har man fått köra i 70 kilometer i timmen. Fram tills nu.

– Det har inte varit så många bostäder eller kontor där tidigare. Men norra Pepparreds­leden har under åren gått från att vara ett industriom­råde till att bli ett så kallat verksamhet­sområde. Det innebär att vi ändå skulle behöva sänka maxhastigh­eten där, och med tanke på alla synpunkter vi fått in om sträckan, valde vi då att samtidigt sänka den överallt, säger trafikinge­njör Lina Dahlberg.

Frågan blev mer aktuell när Göteborgs stad gjorde en hastighets­översyn över Mölndalsvä­gen. Då ändrade Mölndals stad maxhastigh­et på Göteborgsv­ägen till 50 kilometer i timmen, för att göra det samstämmig­t. I samband med det började den anslutande sträckan diskuteras.

Vissa som har hört av sig till kommunen lyfter att det är korta avstånd mellan cirkulatio­nsplatser där, vilket gör att det ändå är svårt att komma upp i 70. Andra anser att skyltninge­n har känts märklig, med tanke på vilka hastighets­begränsnin­gar som råder omkring.

– Eftersom avfarten in mot Mölndal från motorvägen är skyltad med 60 kilometer i timmen, har man upplevt att det är konstigt att man sedan får höja farten när man kommer in i själva staden.

Ändringen har trätt i kraft och trafikskyl­tar som visar 70 plockats ner.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Gamla Kungsbacka­vägen.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Gamla Kungsbacka­vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden