Mölndals-Posten

Inrednings­profil avbryter flytt – blir kvar i Spinneriet

- Mia Sandblom mia.sandblom@kungsbacka­posten.se Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Frida Ramstedt, med inrednings­företaget Trendenser, skulle flyttat in i nya lokaler i Kungsbacka i september. Nu har hon fått ett besked som gör att hon backar. – Det känns jättetråki­gt. Jag hade ställt in mig på att öppna butik så småningom, säger hon.

Skyltfönst­ret har sedan i somras vittnat om att något är på gång i lokalen på Södra Torggatan i Kungsbacka innerstad. Trendenser­s logotyp har varit klistrad på fönstret och innanför har renovering pågått.

– Vi skulle precis byta golv och installera kök, men häromdagen fick vi ett tråkigt besked och var tvungna att dra oss ur, säger Frida Ramstedt.

Hon vill inte gå in på detaljer, men det handlar om brister i lokalen som gjort att hon skrapat bort företagsna­mnet från fönstret, och ser sig om efter ett annat ställe.

Hon har sett fram emot att sitta mitt i Kungsbacka, hennes hemstad, efter åtta år på Spinneriet i Lindome. Där blir hon nu kvar, i alla fall ett tag till.

– Jag skulle egentligen flyttat sista september, men har förlängt kontraktet tillfällig­t en månad.

Men hon ger inte upp hoppet om Kungsbacka.

– Nej, det är en välmående kommun med hög inflyttnin­g. Det är nära till andra städer och går fort att ta sig till Göteborg. Dessutom tycker jag om läget i innerstade­n, och att man inte behöver bil för att ta sig dit, säger Frida Ramstedt.

Nu har hon sina krokar ute och hoppas få tag på något som passar i Kungsbacka centrum. Hon har eventuellt något på gång, men ingenting är klart. Det kan vara klurigt att hitta verksamhet­slokal där.

– Man kanske tror att det rör på sig, men det går ganska trögt faktiskt. Det är i alla fall svårt att hitta det man vill ha och behöver, säger hon.

Detta är inte det enda bakslaget Frida Ramstedt har drabbats av de senaste dagarna. Hennes nya bok, uppföljare­n till försäljnin­gssuccén ”Handbok i inredning och styling”, skulle ha gått till tryck i veckan. Men en rad omständigh­eter, där världsläge­t spelar in, har gjort att den försenats.

– Det omslag jag valt har tagit slut, leverantör­er har gått i konkurs, papperspri­set har stigit kraftigt. Det är väldigt speciella tider just nu, säger hon.

Hon skriver på Instagram att hon känner sig frustrerad, arg och uppgiven angående förseninge­n. Men hon är också tacksam och förundrad över intresset för böckerna.

– Tänk att det jag suttit och skrivit i lilla Kolla har blivit en bok som är en av de mest sålda fackböcker­na inom sitt ämne. Eftersom den första översattes till 29 språk så kommer även den nya göra det. Så det är en väldigt intensiv period just nu. Nya beskedet är att boken ska komma ut i slutet av oktober.

Vidare skriver polisen: ”Underteckn­ad får fysiskt dra undan hans ben från gaspedalen och stänger sedan av bilen.” Vid efterfölja­nde provtagnin­g konstatera­des att mannen hade 2,40 promille alkohol i blodet.

I förhör nekade mannen till att ha kört bil efter krogrundan.

– Jag gick från Mölndals centrum hem, där står min grannes bil mitt på gatan. Vem som har kört den vet jag inte, men någon har inte fått in den på parkerings­platsen. Så då satte jag mig bakom ratten och då kom ju blåljus, säger mannen i förhör.

Polisen: Varför satte du dig i bilen om du visste att du var påverkad och hade druckit?

– Jag skulle bara backa ur den ur snödrivan, nyckeln satt i bilen. Så gick det inte och sedan kom polisen. Det har hänt innan om vi säger så.

Mannen ger däremot ingen kommentar till att vittnen sett honom köra bil med öppen dörr från Mölndals centrum. Nu döms han för grovt rattfyller­i till en månads fängelse. ”Med hänsyn till den mycket höga alkoholkon­centration­en i [mannens] utandnings­luft samt då den sträcka som [mannens] kört bilen berusad inte varit obetydlig kan någon annan påföljd än fängelse inte komma i fråga”, skriver rätten i sin dom.

"Det omslag jag valt har tagit slut, leverantör­er har gått i konkurs, papperspri­set har stigit kraftigt

 ?? PRESSBILD: ALICE JOHNSSON ?? Frida Ramstedt hoppas fortfarand­e på att hitta en lokal i Kungsbacka.
PRESSBILD: ALICE JOHNSSON Frida Ramstedt hoppas fortfarand­e på att hitta en lokal i Kungsbacka.
 ?? ARKIVBILD: DANIELLA NYGREN ?? I somras avslöjades att Frida Ramstedts Trendenser skulle flytta till Kungsbacka. Nu är loggan nedplockad.
ARKIVBILD: DANIELLA NYGREN I somras avslöjades att Frida Ramstedts Trendenser skulle flytta till Kungsbacka. Nu är loggan nedplockad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden