Mölndals-Posten

Körledaren Edo Bumba spred energi i Bifrostkyr­kan

- Elvira Linderot elvira.linderot @molndalspo­sten.se

I helgen besökte musikern, kompositör­en och körledaren Edo Bumba Bifrostkyr­kan för en körhelg. Där blev det musik, afrikansk sång och rörelse. – Det är ett sätt att få sammanhåll­ning och ny inspiratio­n, säger Helena Hauptmann som var med och sjöng.

Inne i Bifrostkyr­kan sjungs det för fullt den här lördagen. Ett 20-tal personer är med på en körhelg med Edo Bumba. Han har gjort flera skivor, skrivit musik till körer, turnerat med sina egna band och inspirerat mängder av sångare runt om i landet.

– Det är fantastisk­t, det ger så mycket glädje, säger han.

Låtarna sjungs på både svenska och olika afrikanska språk. Ett gäng musiker spelar till och ibland kör Edo Bumba solo. Deltagarna kommer från Bifrostkyr­kan och Pingstkyrk­an i Mölndal – och man behöver inte vara sångvan för att få vara med.

– Vi brukar ha en körhelg varje år där vi bjuder in olika körledare. Det brukar vara väldigt roligt och inspireran­de, säger Helena Hauptmann.

Hon är engagerad i Bifrostkyr­kan

och har varit med och ordnat helgen.

– Vi har en repdag och sen blir det konsert, säger hon.

Under repet visar Edo Bumba hur deltagarna ska röra sig, klappa i takt och när de ska sjunga högre. Några steg glöms bort, någon stämma gås igenom och ordningen inför konserten spikas.

– Det har varit spännande. Det är roligt att sjunga på andra språk och i andra former än man är van vid, säger Monica Lidbeck när det blir paus.

Hon har inte kunnat vara med på körhelgern­a på några år och är glad över att det fungerade den här gången.

– Det är väldigt roligt! Sen tänker jag att det finns så otroligt mycket gott i såna här utbyten, där man får ta del av andra språk och musik från andra kulturer, säger hon.

Edo Bumba är också nöjd med dagen.

– Man mår bra av att sjunga tillsamman­s. Efter pandemin så märks det att folk har värderat om vad som är viktigt, och vill träffas och vara med varandra. Musik är ett fantastisk­t verktyg, säger han.

 ?? BILDER: ELVIRA LINDEROT ?? Edo Bumba är en van körledare som håller workshops runt om i landet.
BILDER: ELVIRA LINDEROT Edo Bumba är en van körledare som håller workshops runt om i landet.
 ?? ?? Edo Bumba har gjort flera skivor, skrivit musik till körer och turnerat med sina egna band runt om i landet.
Edo Bumba har gjort flera skivor, skrivit musik till körer och turnerat med sina egna band runt om i landet.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden