Mölndals-Posten

Kvinna drack shots innan hon körde bil

- Elvira Linderot elvira.linderot@molndalspo­sten.se

Kvinnan var på fest och drack alkohol, sen hoppade hon in i sin bil. På vägen hem körde hon in i ett vägräcke och tappade ett däck på Mölndals bro. En annan bilist såg vad som hände och larmade polisen.

Det var i slutet av augusti, natten mellan en lördag och söndag, som polisen fick larm om en vinglig bilist.

Mannen som ringde polisen hade legat bakom en annan bil på E6:an och sett den köra in i ett räcke. Därefter hade bilen fortsatt mot Mölndal. På Mölndals bro tappade bilen ett däck, varpå den fortsatte till en parkerings­plats på Kvarnbygat­an.

När polisen kom till parkeringe­n var både anmälaren och den misstänkta föraren, en kvinna i 30-årsåldern, på plats. Kvinnan blåste positivt i en alkoholmät­are och togs med till polisstati­onen.

"Jag ställde bilen på en parkering vid Mölndal och gick ut och kollade bilen och såg att den saknade ett däck Dömda kvinnan

I polisförhö­r erkände kvinnan att hon druckit alkohol under kvällen, och sa att det handlade om två glas bubbel och en shot. Däremot hävdar hon att hon inte kände sig påverkad när hon körde. Kvinnan berättade att hon kört in i räcket vid en motorvägsa­vfart, och att hon sedan fortsatte till Mölndal för att parkera bilen där.

– Jag ställde bilen på en parkering vid Mölndal och gick ut och kollade bilen och såg att den saknade ett däck. Därefter så kom ni.

Nu döms kvinnan för grovt rattfyller­i, eftersom alkoholkon­centration­en i hennes utandnings­luft var 0,60 milligram per liter. Det motsvarar 1,2 promille i blodet. Dessutom anses hon ha utgjort en fara för trafiksäke­rheten i och med att hon körde in i ett räcke.

Kvinnan har erkänt brottet men anser inte att hennes körning var en fara för trafiksäke­rheten.

Föraren har dömts för rattfyller­i tidigare, och straffet blir nu en månads fängelse.

 ?? BILD: POLISEN ?? Bild från polisens förundersö­kning. Bilen var utan ett framdäck.
BILD: POLISEN Bild från polisens förundersö­kning. Bilen var utan ett framdäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden