Mölndals-Posten

Roland och Annette gifte sig under konstverke­t Gaia i Fässbergs kyrka

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Han var tränare, hon skridskoåk­are och privat umgicks de med sina respektive på 1980-talet. Under lördagskvä­llen sa Annette Hammar och Roland Sandberg ja till varandra under det gigantiska konstverke­t Gaia i Fässbergs kyrka.

Annette Hammar och Roland Sandberg från Kållered träffade varandra i det närmaste dagligen när Annette var hastighets­åkare på skridskor på 80-talet. De umgicks även privat, men då med sina respektive. Och när satsningen på skridsko var över, sågs de inte mer. I alla fall inte på 40 år.

Tills en dag för drygt ett år sedan. Annette jobbade som vanligt på Apoteket Hjärtat i Mölndal när en man hon inte kände igen stod framför henne. Hon bad, precis som vanligt, om legitimati­on. Namnet kände hon väl igen och frågan om han var skridskotr­änare på 80-talet var förstås given.

– På den vägen är det, skrattar Annette.

De började umgås och ganska snart växte tankarna på ett giftermål fram. Annette föreslog altanen utanför Rolands villavagn i Varberg.

– Men det var han inte så sugen på så jag fick googla upp något annat.

Efter lite letande fann hon drop in-vigseln i Fässbergs kyrka. Och faktum är att datumet 22-10-22 var minst lika intressant som att bröllopet skulle ske under det gigantiska konstverke­t Gaia, en sju meter stor jordglob, ovanför deras huvuden.

– Det var väldigt speciellt. Det gav verkligen en extrapoäng till det hela. Hur många får viga sig under den egentligen, frågar Annette Hammar som rent juridiskt kommer byta namn till Sandberg inom några dagar.

” Det var jättemycke­t lycka i rummet och vi som jobbade hade det också fantastisk­t roligt. Johannes Imberg

Sammanlagt genomförde­s under lördagen 18 vigslar i Fässberg. Många av paren kom från närområdet men ett par hade rest från Stockholm och ett annat från Helsingbor­g.

– Det var jättemycke­t lycka i rummet och vi som jobbade hade det

Församling­sherde

också fantastisk­t roligt, säger församling­sherden Johannes Imberg.

Tillsamman­s med prästen Johanna Öhman turades han om att samtala med paren för att kunna förbereda ett vigseltal och för att sedan genomföra vigslar som dessutom innehöll, av paren, valda psalmer samt solosång. Och schemat höll.

– Det var ett högt tempo men vi hann med 18 par på nio timmar och min upplevelse är att vi lyckades skapa 18 personliga vigslar under globen, säger Johannes Imberg.

Under lördagen besökte omkring 1 500 personer kyrkan – vigslarna var en av anledninga­r, en konsert en var en annan, men det stora skälet var nog ändå konstnären Luke Jerrams skapelse i sig.

– Vi märker att många kommer hit och verkligen förundras över att Gaia hänger här i kyrkan.

 ?? BILDER: ANNA KARLSSON ?? Roland Sandberg och Annette Hammar från Kållered gifte sig under konstverke­t Gaia i Fässbergs kyrka under lördagen.
BILDER: ANNA KARLSSON Roland Sandberg och Annette Hammar från Kållered gifte sig under konstverke­t Gaia i Fässbergs kyrka under lördagen.
 ?? ?? Att vigseln skedde under konstverke­t Gaia var Annette och Roland mycket nöjda med. ”Det gav verkligen en extrapoäng till det hela.” säger Annette.
Att vigseln skedde under konstverke­t Gaia var Annette och Roland mycket nöjda med. ”Det gav verkligen en extrapoäng till det hela.” säger Annette.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden