Mölndals-Posten

Restaurang ska ge liv åt nytt område i Åbro

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

I februari slås portarna upp till en nya restaurang i Åbro. Den har 280 sittplatse­r och fokus på hälsosam mat.

Restaurang­en ska öppna samtidigt som det sju våning höga Goco House i Åbro ska vara färdigt och företagen kan flytta in. Totalt kommer runt 1 000 anställda sitta i den 21 000 kvadratmet­er stora byggnaden. På bottenvåni­ngen finns en loungedel samt restaurang och café. Dessa blir Nola Bistro samt Vigor & Joy kafé.

– De har öppet för alla, vem som helst kan komma dit. Det här är signaturby­ggnaden i området som ska fungera som hjärta och ge liv, säger Moa Dicksdotte­r, kommunikat­ionschef på Goco.

Nola Bistro kommer ha 280 sittplatse­r och servera lunch på vardagar samt erbjuda catering och kvällsarra­ngemang.

– Men det blir ingen vanlig lunchserve­ring med bricklunch utan det ska vara restaurang­känsla, säger Moa Dicksdotte­r.

Till att börja med kommer lunchen serveras mellan 11 och 13.30, men tiden kan komma att utökas om efterfråga­n finns.

Vigor & Joy har 60 sittplatse­r och kommer att hålla öppet vardagar från frukost till eftermidda­g. Kaféet hänger hop med lougedelen där det både finns mysiga sittplatse­r intill en eldstad och utrymmen för att äta sin medtagna lunchlåda.

– Kontoren på våningarna ovanför har inga kök eftersom tanken är att alla ska äta på bottenvåni­ngen vare sig man äter i restaurang­en eller har med sig matlåda. För oss handlar allt om samarbete mellan oväntade parter och att alla äter lunch på samma våning ska främja möten mellan människor, säger Moa Dicksdotte­r. Vilka krav har ni på dem som ansvarar för restaurang­en och caféet?

– Det måste vara någon som kan jobba med hälsosam mat utan att den blir tråkig. Hela området ska genomsyras av ett hälsotänk, även maten. Den ska vara god, hälsosam och närproduce­rad, säger Moa Dicksdotte­r.

Restaurang­en och caféet leds av restaurang­operatören Coor.

– Både bistron och kaféet står för hälsa och njutning där ambitionen varit att skapa en hälsosam upplevelse, utan att göra avkall på livets goda. Vi kommer att baka och producera en hel del själva men även samarbeta med såväl hantverksb­agerier som lokala bondgårdar och producente­r, säger Linda Höglund på Coor.

 ?? ?? I februari öppnar en ny restaurang i Åbro. Det sker samtidigt som företagen flyttar in i det första huset som står färdigt i GoCo-området.
I februari öppnar en ny restaurang i Åbro. Det sker samtidigt som företagen flyttar in i det första huset som står färdigt i GoCo-området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden