Mölndals-Posten

Man greps med ett halvt kilo cannabis

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Det blev upprörda känslor när mannen skulle avvisas från boendet. När två väktare försökte ta hand om honom höjde han en kökskniv över huvudet och uttalade att han skulle hugga dem.

En man i 20-årsåldern riskerade bli utslängd från sitt boende i Mölndal på grund av misskötsel. Efter en stökig natt i mars fick han till slut beskedet att han inte längre fick bo kvar. Beskedet gjorde honom arg, upprörd och nedstämd och personalen på plats lyckades inte lugna honom.

– När vi hade pratat cirka 30 minuter med honom insåg vi att vi inte kunde få honom att lämna. Då sa vi till honom att ”vi går ner och så får du får 20 minuter på dig att packa”. När den tiden hade gått och han inte kommit ner ringde vi vakterna, säger en ur personalen i förhör.

Två väktare anlände och efter ett antal knackninga­r öppnades dörren till mannens lägenhet.

– Så ser jag honom med en kniv i handen backandes när dörren har öppnats. I samma stund skriker min kollega släpp kniven och i samband med det så väljer killen att gå mot oss med kniven höjd. Då väljer kollegan att stänga dörren och samtidigt försöker han ta sig ut. Jag hjälper kollegan att hålla emot dörren och trycker på överfallsl­armet, säger en väktarna i förhör.

Kniven var en kökskniv med drygt 20 centimeter långt blad.

– Först höll han den lågt sen höjde han den med skaftet mot oss. I samband som vi stängde kom han mot dörren och då attackerad­e han dörren så det blev en liten fight om dörren.

Polisen:

Agerade mannen hotfullt?

– Skrek massa ord och hade kniv. Han sa något i stil med att han skulle hugga oss om vi kom in. Mitt fokus var att så länge jag håller dörren på min sida så är jag säker.

Enligt den boende ska det inte ha handlat om något hot. Han nekar till brott och förklarar det hela på följande vis:

– Jag höll på att laga mat i min lägenhet, i mitt kök. Sedan kom de... jag hackade med kniven. Jag lade kniven där, där man diskar. Sedan fighting för att close the door. Jag har inte gjort något mot vakten, säger han i förhör.

Han åtalas nu för grovt hot mot tjänsteman. Tillsamman­s med en tonåring åtalas han också för narkotikab­rott då polisen i februari hittade närmare ett halvt kilo cannabis och 0,17 gram kokain i mannens lägenhet. Ingen av dem erkänner sig skyldiga.

 ?? BILD: POLISEN ?? En stor mängd cannabis hittades i lägenheten.
BILD: POLISEN En stor mängd cannabis hittades i lägenheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden