Mölndals-Posten

Kållered SK-fostrade Isac Born imponerar stort i Frölundas A-lag

- Johan Rylander redaktion@molndalspo­sten.se

Är Kållered SK-fostrade Isac Born, 18, näste junior som tar en ordinarie plats i Frölundas A-lag? Talangen har i alla fall imponerat på coachen Roger Rönnberg. – Han är jag lite nyförälska­d i, säger Rönnberg.

Efter matchen i torsdags mot Rögle plingar det till i Isac Borns telefon. Det är en hockeyagen­t. Han vill träffa Frölundas 18-årige forward för att snacka lite.

– Kan jag gå med dig till honom? Jag vet inte hur han ser ut, säger Isac Born lite försynt.

Han har precis debuterat i Scandinavi­um inför drygt 7 300 supportrar – och med lite flyt så hade junioren lämnat isen med ett mål och två målgivande passningar.

För så pass nära var det en total succé.

– Jag skulle ha satt friläget! Jag försökte skjuta mellan benen, men det blev en lite för hög puck och den tog på benskyddet eller nåt, suckar Isac Born.

Och i stället för att jubla fick publiken gå hem sura – när Rögle avgjorde i sudden.

– Det var ändå coolt, alltså. Det är nåt som jag aldrig kommer att glömma. Jag ber om ursäkt om jag svor i tv. Mamma kanske blir lite förbannad, säger Isac Born – som svor ett antal gånger i en tv-intervju.

Men Roger Rönnberg är nöjd med sin Kållered-fostrade junior, som faktiskt visar att han ska ha fler chanser i A-laget.

– Jag är lite nyförälska­d i Isac Born. På ett hockeymäss­igt sätt, alltså. Jag gillar vad han står för! Han jobbar stenhårt där ute. Jag hade verkligen unnat honom att göra mål på sitt friläge. Det hade varit en skön avslutning på den här kvällen med tre poäng. Då hade jag varit otroligt stolt och glad, säger Frölundas coach.

Isac Born ler när han får höra berömmet.

– Det är kul att höra!

Born var också inne på ett mål bakåt, när han proppades ordentligt av Rögles Erland Lesund. Trots att Frölundas talang aldrig hade pucken, utan mer sträckte sig emot den.

– Det är klart att det är interferen­ce! Jag är grymt besviken på domarna. Det är ett sånt beslut som de måste se på fyra människor. De är åtta ögon där ute – och de måste se det. Den är solklar. Han har aldrig pucken ...

Isac Born pratade tidigare i år med en del NHL-klubbar, men när draften väl kom så tingades han aldrig av nån klubb.

Men kanske är det läge att ta dig till NHL – som överårig?

– Det är fortfarand­e målet, ja! Jag siktar förstås på NHL. Det får vi hoppas på, säger Isac Born.

Och på läktaren satt bland annat Detroits Nicklas Lidström och antecknade intressera­t.

– Just Detroit pratade jag dock aldrig med, ler Born.

Men nu siktar du på mer spel i A-laget med Frölunda?

– Just nu är jag inte uppe i A-laget helt, men det är skitkul att träna och spela match med dem. Det är nåt jag har dröm om, liksom. Det betyder supermycke­t – framför allt i Scandinavi­um inför alla fans.

 ?? BILDER: MICHAEL ERICHSEN ?? Mot Rögle i torsdags hade Kållered SK-fostrade Isac Born ett friläge och två framspelni­ngar som borde ha resulterat i mål.
BILDER: MICHAEL ERICHSEN Mot Rögle i torsdags hade Kållered SK-fostrade Isac Born ett friläge och två framspelni­ngar som borde ha resulterat i mål.
 ?? ?? Isac Born, 18, imponerar så pass i Frölundas A-lag att han lär få fler chanser i SHL.
Isac Born, 18, imponerar så pass i Frölundas A-lag att han lär få fler chanser i SHL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden