Mölndals-Posten

Mölndals IBF avgjorde i tredje perioden mot Floda

-

Innebandy, division 1 västra Götaland herr: Matchen mellan hemmalaget Floda och gästande Mölndals IBF var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Mölndals IBF och vann matchen i division 1 västra Götaland herr i innebandy med 6-5 (3-0, 0-3, 3-2).

– Vi gör en väldigt bra match taktiskt. Som de andra matcherna så rivstartad­e vi. Andra perioden var Floda bättre än oss. Men vi behöll lugnet och spelade väldigt smart sista 20 minuterna. Det lossnade rejält för vår andra femma idag. David Siitonen gjorde tre mål. Albin Thurén och Olle Sergård varsitt. Jag är stolt över killarnas slit idag, kommentera­de Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist.

Mölndals IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av David Siitonen och ett mål av Melvin Lundqvist. I andra perioden var det i stället Floda som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-0 och ställninge­n efter två perioder var 3-3.

Mölndals IBF startade tredje perioden starkast. Laget

gick från 3-3 till 3-4. Men Floda svarade och kvitterade till 4-4.

Därefter var det dock Mölndals IBF som avgjorde. Laget gjorde först 4-5 och sen kom också 4-6 med fyra minuter kvar att spela genom David Siitonen på pass av Albin Thurén. Floda hann få in en reducering till, och slutresult­atet blev 5-6.

David Siitonen gjorde tre mål för Mölndals IBF och Albin Thurén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

I nästa omgång har Mölndals IBF Kungälv borta i Mimershus, tisdag 25 oktober 19.30.

Elna Olsson till framspelad av Antonia Jonsson och kvitterade för Craftstade­n.

12.19 in i perioden nätade Lindomes Amanda Lööv Miljevic ännu en gång framspelad av Lina Johansson och avgjorde matchen. 3-2-målet blev matchens sista.

Lindomes Amanda Lööv Miljevic gjorde tre mål.

Lördag 5 november 14.00 spelar Lindome hemma mot IBK Göteborg. spelar Mölndal hemma mot Grästorp.