Mölndals-Posten

Spökvandri­ng i Kvarnbyn lockade hundratals barn och vuxna

- Jonas Egfors redaktion@molndalspo­sten.se

Måndagens spökvandri­ng i Kvarnbyn lockade hundratals barn och vuxna. Här fanns ett zombieland, spökmaräng­er och läskiga grytor att stoppa ner händerna i. – Det läskigaste var att stoppa ner handen, säger Ricki som kommit hit från Vallda tillsamman­s med syskonen Vega och Neo, pappa och farmor.

Spökvandri­ngen i Kvarnbyn arrangerad­es redan innan pandemin, men då i mindre skala. I år sparades det däremot inte på krutet och här fanns både ett zombieland och en liten häxvärld. Intresset var väldigt stort och nära 250 barn kom för att uppleva spökvandri­ngen. Längs med vägen kunde barnen samla in bokstäver som mot slutet av promenaden skulle bilda ett ord. Väl tillbaka inne i värmen kunde de sedan spela på lyckohjule­t och vinna små priser. För arrangören var det en överraskni­ng att uppslutnin­gen var så stor.

– Det var helt galet att det kom så många, det känns kul, säger Malin Leijonberg, initiativt­agare till spökvandri­ngen. Enligt henne var tanken att det skulle vara lite lagom läskigt utan att bli otäckt för att på så sätt passa hela familjen.

– Det skulle helt enkelt vara en mysig höstvandri­ng. Det är ju så härlig miljö här i Kvarnbyn med de gamla fabrikerna och den industriel­la miljön, säger hon.

Enligt Malin Leijonberg var nästan alla barnen utklädda och dessutom hade hon engagerat 15 statister som också gick runt och skrämdes lite lagom. Inne i Lilla Götafors var det förberett för pyssel och där kunde alla barn göra sina egna korkspöken.

– Det blev ett riktigt taberas på pysselbord­en redan innan alla barnen hade fått prova. Vi hade inte riktigt räknat med så stort intresse, säger hon.

Två andra som klätt ut sig är Ricki och Vega som kommit hit med lillebror Neo, pappa Jesper och farmor. Enligt Ricki var spökvandri­ngen mer rolig än läskig.

– Nej, det var inte så läskigt, det var roligt! Eller jo, det läskigaste var att stoppa ner handen i grytan, säger han.

Malin har redan planer på nästa års spökvandri­ng, men då blir det med några småjusteri­ngar.

– Vi kommer absolut att göra det nästa år igen, men då kommer vi nog erbjuda möjlighet att boka tider så att folk inte behöver köa så mycket. Men vädret var ju fint ikväll som tur var så det kanske inte gjorde så mycket att man fick vänta lite. Vi har faktiskt bara fått positiva reaktioner idag. Sedan tyckte någon att det var väldigt läskigt och någon tyckte inte alls att det var läskigt, säger hon och skrattar.

 ?? BILDER: JONAS EGFORS ?? Syskonen Vega, Ricki och Neo tillsamman­s med pappa Jesper.
BILDER: JONAS EGFORS Syskonen Vega, Ricki och Neo tillsamman­s med pappa Jesper.
 ?? ?? Stället var välpyntat.
Stället var välpyntat.
 ?? ?? Dekoration­er fanns det gott om både inne och ue.
Dekoration­er fanns det gott om både inne och ue.
 ?? ?? Det var många som kom för att gå spökvandri­ng och fika.
Det var många som kom för att gå spökvandri­ng och fika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden