Mölndals-Posten

Lindome får en begravning­sbyrå i centrum: ”Välkommet”

- Jonas Egfors redaktion@molndalspo­sten.se

Himledalen Begravning har öppnat en begravning­sbyrå i Lindome, vilket blir den första i området. Enligt förestånda­ren Johanna Jonsson är den lokala förankring­en viktig för att skapa förtroende hos kunderna. – Det handlar ju ofta om en känslig tid i livet, säger hon.

Såväl Lindome som Kållered har länge saknat en begravning­sbyrå, vilket gjort att invånarna har fått ta sig till Mölndal eller Kungsbacka för att få hjälp med begravning­srelaterad­e tjänster. Därför är det ett välkommet inslag för många att det nu öppnat upp en lokal begravning­sbyrå i centrum.

– Jag bor ju själv i området och det finns en efterfråga­n på en lokal begravning­sbyrå här, säger Johanna Jonsson på Himledalen Begravning. Enligt henne är den lokala förankring­en viktig när det kommer till begravning­sbyråer, då det leder till ökad trygghet i en utsatt tid i livet.

– Det är ju oftast en situation som är väldigt känslig, och då kan det underlätta om man kan få hjälp av en lokal person som man känner förtroende för, säger hon.

Det var när Johanna Jonssons pappa gick bort från 14 år sedan som hon insåg att det var det här hon ville arbeta med.

– Jag kände ganska snart att det här var någonting jag skulle kunna göra tills jag blir pensionär. Jag uppskattar mötet med den enskilda människan och även om man ger mycket i det här yrket, får man också mycket tillbaka, säger hon och menar att det viktigaste är att man aldrig tappar respekten för människovä­rdet.

– Det är verkligen den viktigaste. Det handlar om att ge och ta emot värme och finnas till hands hela vägen.

Samtidigt tycker hon att utmaningen mycket handlar om att läsa av alla kunder så att man bemöter dem på rätt sätt.

– Det svåraste är alltid när det handlar om yngre människor och oväntade dödsfall, men då får man alltid ge lite extra och bemöta det på rätt sätt.

Johanna Jonsson är noga med att poängtera att de gärna hjälper till med alltifrån begravning till dödsbon, minnesstun­d och blommor. De hjälper även till med juridik när det finns sådana behov.

– Dessutom har vi ju en till byrå på Danska vägen i Göteborg där vår ägare Åke Tellqvist sitter, säger hon och berättar att reaktioner­na har varit väldigt positiva sedan de öppnade kontoret i Lindome.

– Det är ju en lokal som stått tom väldigt länge och många har gått förbi och undrat vad det ska bli av den. Vi är övertygade om att det finns en efterfråga­n på våra tjänster här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden