Mölndals-Posten

Kommunen kräver vite från Taxi Göteborg för uteblivna skolskjuts­ar

Skolskjuts­haveriet från i höstas fortsätter att ge ringar på vattnet. Nu kräver Mölndals stad Taxi Göteborg på 766 800 kronor för de uteblivna skjutsarna – en faktura som bolaget dock menar att de inte har fått.

-

Det var efter den första skoldagen i augusti som Mölndals-Posten fick flera larm om att det hade varit problem för elever med skolskjuts att ta sig till skolan. I många av fallen kom helt enkelt inga bilar.

– Vårt barn har rätt till skolskjuts men varken i går eller i dag har taxin dykt upp. Jag har fått ställa in möten på jobbet eftersom vi räknat med att skolskjuts­en skulle komma, sade en förälder.

När Mölndals-Posten intervjuad­e Taxi Göteborgs vd Bo Edsberger om haveriet, skyllde han på kommunen.

– Scheman från flera skolor i kommunen kom till oss först i dag (tisdag). Då är det svårt att sätta ihop rutter för alla elever som är beviljade skolskjuts. Vi ville ha ett möte med Mölndals stad i förra veckan men det sköts fram till i dag på grund av semestrar, sade han, och tillade att de behöver få in skolornas scheman redan i juli för att kunna planera skjutsarna.

Enligt uppgifter till Mölndals-Posten berodde dock haveriet på att en ansvarig medarbetar­e sagt upp sig från Taxi Göteborg, och att en kollega som inte klarat av arbetsuppg­ifterna fått ta personens plats.

Tidningen har också tagit del av en faktura från 20 oktober i år som Mölndals stad skickat till Taxi Göteborg. Beloppet som kommunen där kräver av bolaget är på 766 800 kronor, avseende ”vite enligt skolskjuts­avtal”.

När tidningen når Bo Edsberger förnekar han bestämt Mölndals-Postens uppgifter.

– Personen sade upp sig från det projektet, inte företaget. Så det är inte sant. Hon är dessutom tillbaka nu. Angående skolskjuts­arna har vi en pågående diskussion med Mölndals stad, och den går inte via Mölndals-Posten, säger han.

 ?? ?? Bo Edsberger är vd för Taxi Göteborg. Han förnekar att de ens har fått en faktura från Mölndals stad.
Bo Edsberger är vd för Taxi Göteborg. Han förnekar att de ens har fått en faktura från Mölndals stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden