Mölndals-Posten

Dimh lanserar spel med Prins Carl Philip – för barn med dyslexi

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

I fredags lanserades ett metodspel i Stockholm. Det är Mölndalsfö­retaget Dimh tillsamman­s med Prinsparet­s stiftelse som ligger bakom spelet som ska öka läsglädjen hos barn med dyslexi.

I en industrilo­kal i Åbro har företaget Dimh sitt säte. De jobbar med digitalise­ring inom hälsa och har nu tagit fram ett helt nytt spel som ska öka läsglädjen hos barn med dyslexi.

– Det är ett webbaserat spel som barn kan spela på en surfplatta eller dator. I det här verktyget kan man gå in och lära sig om dyslexi på ett kul sätt och många barn älskar ju spel, säger Malin Hall, affärsutve­cklare på Dimh.

Spelet heter Det stora äventyret och är framtaget i samarbete med Prinsparet­s stiftelse vars ena hjärtefråg­a handlar om just dyslexi.

– Dimh jobbar med digitalise­ring inom hälsa och det känns fantastisk­t att ge barn ett verktyg där man ser till allas lika värde. Stiftelsen strävar efter att bredda bilden av dyslexi, säger Malin Hall.

Även den statliga myndighete­n Vinnova har varit medfinansi­är till projektet.

– Barn ur målgruppen har varit med i hela processen. De har varit med i val av övningar, karaktärer, svårighets­grad och utseende, säger Malin Hall.

Dimh ligger även bakom flera andra projekt inom digital hälsa. De har bland annat skapat ett projekt som går ut på att hjälpa barn att skatta sitt mående vid cancerbeha­ndling. Ett annat spel som de ligger bakom går ut på att öppna upp för samtal kring grooming.

I det stora äventyret kan barnen göra olika uppdrag. Ett av de första går ut på att placera rätt grönsak i rätt låda och det går även att besöka ett virtuellt bibliotek där det finns tips om böcker och appar som berör dyslexi.

Vad har du för förhoppnin­gar med spelet?

– Det ska bli fantastisk­t kul att se barnens reaktioner och fånga upp hur de upplever metodspele­t och att det sprids vidare.

 ?? BILD: JONAS BORG/PRINSPARET­S STIFTELSE ?? Anna Rydén, Kim Waller, Prins Carl Philip och Malin Hall.
BILD: JONAS BORG/PRINSPARET­S STIFTELSE Anna Rydén, Kim Waller, Prins Carl Philip och Malin Hall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden