Mölndals-Posten

Många i Kållered ville skänka saker till Ukraina

Under två söndagar i oktober har privatpers­oner kunnat skänka grejer som ska skickas vidare till Ukraina. Intresset för att bidra överraskad­e Noomi Gustafsson som hållit i insamlinge­n.

-

– Intresset var större än i våras. Jag trodde inte folk skulle ha råd nu när mat, el och bensin blivit så dyrt säger hon.

Insamlinge­n har ägt rum i den lokal som tidigare var bibliotek i

Kållered centrum. På måndagen var det full aktivitet där när frivilliga hjälptes åt att sortera grejerna som kommit in. Det är allt från kläder, mat, djurfoder, sovsäckar, filtar, medicin, lakan och handdukar.

– Lakan och handdukar ska gå till sjukhus som skriker efter det. Beroende på vad det är för mediciner går en del till sjukhus och annat till privatpers­oner och djurfodret ska gå till olika djurshelte­rs, säger Noomi Gustafsson.

Anneli Brandin var en av de frivilliga på plats. Hon hade sett på Facebook att det behövdes hjälp.

– Jag är pensionär och det känns bra att hjälpa till, säger hon.

Hon och Reine Wikström sorterade lakan och handdukar som ska vidare till sjukhus.

– Jag tänker att man får göra en insats. Det här är en lätt grej för mig att göra som jag gärna offrar ett par timmar på, säger han.

I ett av de mindre rummen fanns en mängd djurfoder. Där jobbade Anette Dehn med att få överblick. Hon har också varit med och tagit emot grejer på söndagar.

– Det vällde in folk igår och en del kom hit direkt med mat de handlat, säger hon.

Efter den första insamlinge­n var det ett gediget jobb att sortera upp allt som lämnats in. Inför den andra söndagen bestämde sig Noomi Gustafsson för att styra upp inlämninge­n mer.

– Förra gången lämnades allt huller om buller. Den här gången gjorde jag stationer, så de som lämnade saker fick sortera lite själva, på så vis blev det lättare för oss efteråt, säger Noomi Gustafsson.

Det här är den andra insamlinge­n

 ?? ?? Anneli Brandin och Reine Wikström sorterar lakan och handdukar som ska skänkas till sjukhus i Ukraina.
Anneli Brandin och Reine Wikström sorterar lakan och handdukar som ska skänkas till sjukhus i Ukraina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden