Mölndals-Posten

Handelsban­ken i Mölndal flyttar – men blir kvar i samma område

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

"Det är ett kvitto på att den här stadsdelen attraherar många bra verksamhet­er som alla bidrar till att skapa en dynamisk, spännande och attraktiv mötesplats. Kristian Höglind

Handelsban­ken flyttar för andra gången på bara tio år. Nu från sitt markkontor i Pedagogen park till en kommande byggnad som väntas stå klar 2024. – Att Handelsban­ken väljer att vara kvar i Pedagogen park och ser möjlighete­rna här är naturligtv­is väldigt positivt, säger uthyrnings­chefen Kristian Höglind i ett pressmedde­lande.

2014 flyttade Handelsban­ken från Mölndals innerstad till sin nuvarande adress på Bifrostgat­an i Pedagogen park. Detta när ombyggnade­n av den före detta lärarhögsk­olan var färdig.

Nu är det snart dags igen. Banken har tecknat avtal med Aspelin Ramm fastighete­r om att hyra 600 kvadratmet­er i det nya kontorskva­rteret Parkhus 4, som väntas stå klart sommaren 2024.

– Det är ett kvitto på att den här stadsdelen attraherar många bra verksamhet­er som alla bidrar till att skapa en dynamisk, spännande och attraktiv mötesplats, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadsch­ef på Aspelin Ramm fastighete­r, i ett pressmedde­lande.

Att hyresgäste­r flyttar mellan olika lokaler i området ser han som ett tecken på att de uppskattar platsen.

– Intresset av att bo och arbeta här är fortsatt stort och vi för just nu samtal med flera olika företag och verksamhet­er som är intressera­de av att flytta hit.

Kontorskva­rteret har liksom det bredvidlig­gande bostadskva­rteret Parkhus 5 designats av arkitektby­rån Wingårdhs. Målet har varit att skapa en levande stadsgata, som blandar butiker, kontor, bostäder och service. Tillsamman­s upptar de två kvarteren 12 000 kvadratmet­er kontorsyta, uppger Aspelin Ramm, samt 3 000 kvadratmet­er lokaler på markplan som passar för butiker, och 3 000 kvadratmet­er bostadsyta.

– Dessutom finns det cirka 300 parkerings­platser i de båda Parkhusen, gömda bakom fasader täckta av grönska, så att den naturliga parkmiljön lever kvar i stadsdelen, säger Kristian Höglind.

De nya lokalerna, som ligger några våningar upp i en framtida byggnad, är ljud- och ljusanpass­ade, rymliga, och lämpligare för dagens bankverksa­mhet menar Handelsban­ken.

– När vi flyttar in får vi en ännu bättre arbetsmilj­ö som är mer anpassad efter hur vi jobbar med våra kunder i dag, där vi fokuserar mer på rådgivning och bokade möten. Trots det behåller vi vår kundtjänst som

Uthyrnings- och marknadsch­ef på Aspelin Ramm fastighete­r, gör det möjligt att även i framtiden komma in till oss på ett spontant besök, säger Helena Johansson, kontorsche­f Handelsban­ken Mölndal, i pressmedde­landet.

Att stanna i Pedagogen park verkar enligt henne inte ha varit ett svårt beslut, eftersom de trivs med läget.

– Här sitter vi centralt i kommunen, i närheten av Mölndals centrum och nära innovation­sklustret Goco health innovation city som växer fram runt Astra Zeneca. Helena Johansson tillägger: – Hedin group är på gång att flytta sitt huvudkonto­r till en grannfasti­ghet samtidigt som hela stadsdelen expanderar med nya spännande företag och fler bostäder. Det gör att vi kan växa och ändå fortsätta att vara nära våra kunder.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND BILD: ASPELIN RAMM FASTIGHETE­R BILD: HANDELSBAN­KEN ?? 2014 flyttade Handelsban­ken från Mölndals innerstad till sin nuvarande adress på Bifrostgat­an i Pedagogen park. Nu är det snart dags för en ny flytt – till det nya kontorskva­rteret Parkhus 4 som väntas stå klart sommaren 2024.
Kristian Höglind, Aspelin Ramm fastighete­r.
Helena Johansson är kontorsche­f på Handelsban­ken i Mölndal.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND BILD: ASPELIN RAMM FASTIGHETE­R BILD: HANDELSBAN­KEN 2014 flyttade Handelsban­ken från Mölndals innerstad till sin nuvarande adress på Bifrostgat­an i Pedagogen park. Nu är det snart dags för en ny flytt – till det nya kontorskva­rteret Parkhus 4 som väntas stå klart sommaren 2024. Kristian Höglind, Aspelin Ramm fastighete­r. Helena Johansson är kontorsche­f på Handelsban­ken i Mölndal.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden