Mölndals-Posten

Inbrott i klubbstuga­n – för tredje gången på en vecka

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

Dalen/KFF har återigen utsatts för inbrott i klubbstuga­n. Ordförande Dan Johansson önskar högre säkerhet för att sätta stopp för stöldvågen. – Det är skittråkig­t när man lägger ner så mycket energi och jobb på något.

Natten till fredag i förrförra veckan skedde ett första inbrott i Dalen/ KFFs klubbstuga. Tjuvarna fick med sig en platt-tv-skärm, tränarkläd­er, kaffe och kakor. Fyra dagar senare, på tisdagen, upptäcktes ytterligar­e ett inbrott.

– Andra gången såg vi dem som gjort inbrottet och polisen kom dit med hundar. Då blev det fullt pådrag, säger Dan Johansson, klubbens ordförande, och berättar att alla tre inbrott har polisanmäl­ts.

Förra torsdagen gjorde Dan Johansson upptäckten att det för tredje gången skett ett inbrott i klubbstuga­n.

– Jag kom dit vid halv tre och då såg jag att någon hade varit inne och plockat lite mer grejer. De tog kaffe igen, vi hade ju fyllt på eftersom allt hade blivit stulet tidigare.

Förutom kaffe saknades även kaffebrygg­aren, koppar och kastruller. Dan Johansson kan dock se det ljusa med att de endast blivit av med en dyrbar sak, platt-tv-skärmen. För kostnadern­a landar helt och hållet på klubben och dess medlemmar.

– Det är så hög självrisk och dyrt med försäkring­ar att vi inte har råd med det. Så vi får betala själva, förklarar han.

När Mölndals-Posten får tag i Dan Johansson är han på väg till klubbstuga­n för att spika igen dörrar för att förhindra fler inbrott. Han hoppas att säkerheten kan höjas ytterligar­e.

– Kommunen äger byggnaden och vi hyr den. De har tidigare pratat om att de kanske skulle se till att det sätts upp ett larm, säger Dan Johansson.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Dan Johansson, ordförande i Dalen/ KFF är bedrövad över den senaste tidens händelser.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Dan Johansson, ordförande i Dalen/ KFF är bedrövad över den senaste tidens händelser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden