Mölndals-Posten

Innebandyt­alangen Jakob Heins drömde om Pixbo Wallenstam

-

Under tidiga tonåren satt idag 18 år gamla Jakob Heins fastklistr­ad framför Svenska superligan i innebandy hemma i tyska Hamburg. Med tiden började en dröm om att själv spela i SSL växa fram. Drömmen skulle snart förvandlas till verklighet, när hela familjen vid pandemins början flyttade till Sverige och Lindome. Bara ett år senare gjorde Jakob Heins sin A-lagsdebut för Pixbo Wallenstam. – Det är inte många föräldrar som skulle göra något sånt. Jag är väldigt tacksam för det, säger innebandyt­alangen.

Familjen Heins har bara bott i Sverige i två år. Det naturliga vore därför att genomföra intervjun på engelska. Det visar sig inte behövas eftersom Jakob Heins redan pratar flytande svenska. Mamma Anja och pappa Sven är inte mycket sämre och bara några enstaka fraser byts ut mot engelska under nästan en timmes intervju med tidningen.

Det var i juni 2020 som den tyska familjen bytte ut Hamburg mot Sverige. Inlednings­vis hyrde de en bostad i Mölndal för att se att allt fungerade, innan de förra sommaren köpte ett stort hus i Lindome.

Och här, i den vitmålade villan, är tanken att familjen ska bli kvar. Åtminstone finns inga planer på något annat.

– Det tog ett år för oss att ta beslutet att stanna. Jag kommer ihåg att vi tittade på varandra och sa: ”Vill vi verkligen åka tillbaka?”, säger mamma Anja Heins och fortsätter:

– Vi kom fram till att det ville vi inte. Så vi sålde vårt hus i Tyskland och kapade våra rötter fullständi­gt. Det har bara gått uppåt sedan vi flyttade hit.

Historien bakom flytten tar sin början i tv-soffan hemma i Hamburg under Jakobs uppväxt. Han säger att han tittade på alla SSL-matcher och drömde om att själv vara en av spelarna på planen.

Hösten 2019 fick han möjlighete­n att resa till Sverige för första gången i samband med Star Camp, Pixbo Wallenstam­s internatio­nella innebandyl­äger för killar och tjejer från 10 till 17 år.

 ?? BILD: SEBASTIAN NILSSON ?? ”Pixbo är ju ett ganska stort namn i hela världen. Alla känner till dem. Det har varit en dröm att få komma hit”, säger Jakob Heins som ursprungli­gen kommer från Hamburg.
BILD: SEBASTIAN NILSSON ”Pixbo är ju ett ganska stort namn i hela världen. Alla känner till dem. Det har varit en dröm att få komma hit”, säger Jakob Heins som ursprungli­gen kommer från Hamburg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden