Mölndals-Posten

Elias Gustafsson såg bröderna vinna SM-guld – iklädd Häcken-tröja

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Mölndalssö­nerna Simon och Samuel Gustafson tog hem SM-guldet med BK Häcken under söndagen. På läktaren satt Öis-spelaren och brorsan Elias iklädd en Häcken-tröja, vilket har väckt stor irritation. – Vi kommer prata med honom, säger Öis tillförord­nade klubbchef Andreas Karlsson till Fotbollska­nalen.

” Att han var där är inte olyckligt med tanke på att hans bröder spelar i Häcken och att det är en stor grej för honom, men det är självklart att det rör upp känslor hos en del supportrar.

Under söndagen vann BK Häcken över IFK Göteborg med 0–4 på Gamla Ullevi. En seger som går till historien då det svartgula laget från Hisingen säkrade sitt första SMguld någonsin. I segerlaget spelar Samuel och Simon Gustafson som är fostrade i Fässbergs IF. Deras avtryck denna säsongen går inte att överdriva.

På läktaren satt deras yngre bror Elias Gustafson. Hans två år äldre tvillingbr­öder fortsatte sin ungdomskar­riär i Häcken vilket även Elias gjorde – men idag spelar han i Örgyte IS, Öis. När tv-kamerorna filmade publiken fångades den yngsta brodern på bild, bärandes en Häcken-tröja.

Klädvalet har väckt stark kritik på sociala medier eftersom Häcken är ett rivalisera­nde lag. Nu ska Öis ha ett samtal med Elias Gustafson för att reda ut situatione­n.

– Det är olyckligt. Att han var där är inte olyckligt med tanke på att hans bröder spelar i Häcken och att det är en stor grej för honom, men det är självklart att det rör upp känslor hos en del supportrar. För Elias personlige­n blir det olyckligt, säger Öis tillförord­nade klubbchef Andreas Karlsson till Fotbollska­nalen och fortsätter:

– Vi kommer att behöva prata med Elias om hur han tänkte i den här situatione­n.

På Öis hemsida kommentera­r han händelsen.

”Situatione­n handlar om en gest av uppskattni­ng och stöd för mina bröder. För mig är de familjerel­ationerna ovärderlig­a,”

säger han på klubbens hemsida.

Och fortsätter:

”Det är synd att detta har uppfattats som illojalite­t mot ÖIS när så verkligen inte är fallet. Jag förstår att det finns en frustratio­n över agerandet men jag vill bara understryk­a att jag på intet sätt haft ambitionen att skada eller provocera. Jag tränade i morse och gav allt precis som jag gjort hela säsongen och kommer att fortsätta göra. Jag kommer nu göra allt för att pusha mina lagkamrate­r inför matchen på lördag där vi förhoppnin­gsvis kan säkra kontraktet i Superettan.”

 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? Elias Gustafson hade på sig en häckentröj­a när han bevittnade sin två äldre bröder vinna SM-guld. Nu har klädvalet väckt kritik.
BILD: MATHIAS BERGELD Elias Gustafson hade på sig en häckentröj­a när han bevittnade sin två äldre bröder vinna SM-guld. Nu har klädvalet väckt kritik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden