Mölndals-Posten

Dalen/KFF är klubben som har tagit över som fritidsgår­d i Krokslätt och Toltorpsda­len

För 37 år sedan blev två kvartsklub­bar en. Den lockar mängder av barn och ungdomar från närområdet. Men så sent som förra året var Dalen/KFF nära nedläggnin­g.

-

Söndag förmiddag. Dan Johansson tittar på fotbollsfö­reningens klubbstuga vid Krokslätts­vallen. Trots att fönsterrut­orna försetts med galler har flera av dem blivit krossade i samband med ett inbrott natten till fredag.

– De tog sig inte in genom fönstren, men lyckades ändå komma in. Tjuvarna tog en platt-tv-skärm, nya tränarkläd­er som jag hade vikit ihop kvällen innan, kaffe och kakor, säger Dan Johansson.

Han är besviken, men inte helt nedslagen. Van kanske man kan säga. För tiotalet år sedan drabbades klubben av flera inbrott på kort tid, men efter att fönstergal­lren kom upp har Dalen/KFF klarat sig. Tills nu. Två dagar efter att den här intervjun genomförde­s fick klubben på nytt påhälsning av tjuvar. Och i förra veckan var det dags igen.

– Klart det känns jobbigt. Vi har inte råd med dyra försäkring­ar så det är klubben och medlemmarn­a som drabbas. I går spelade jag boule i Kungsbacka och de hade också haft inbrott. Och förra veckan var det någon som stal sågar på Herkulesgå­rden. Det är inte roligt när sådant händer ideella föreningar, säger Dan Johansson.

Ute på fotbollspl­anen tränar klubbens pojklag födda 2010. Efter en uttröttand­e övning med löpning mellan två koner och passningar vid varje följer tvåmålsspe­l i femmannala­g.

– Kom igen killar. Det här är en jobbig spelform. Man måste löpa hela tiden, ropar Jonas Wigh, tränare tillika sportchef i klubben.

Laget består av 21 spelare men den här söndagen har bara sju tagit sig till träningen.

– Söndagsträ­ningarna är kanske inte de mest uppskattad­e. Det går lite upp och ner, särskilt så här sent på säsongen, men det är viktigt att vi minst är 21, 22 spelare nästa säsong när vi ska spela niomanna med två lag, säger tränaren Joakim Rynås.

Eftersom ett annat lag ska spela match

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Joel Samuels, med tyske stormålvak­ten Manuel Neuers namn på ryggen, gjorde allt för att inte stå i mål under träningssp­elet med Dalen/KFF:s P10-lag.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Joel Samuels, med tyske stormålvak­ten Manuel Neuers namn på ryggen, gjorde allt för att inte stå i mål under träningssp­elet med Dalen/KFF:s P10-lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden