Mölndals-Posten

Mölndal bandy bjöd in till bytardag i Kållereds ishall

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

Skydd, handskar, tröja, byxor, klubba, hjälm och skridskor. Utrustning­en som krävs för att spela bandy är långt ifrån gratis. Därför anordnade Mölndal bandy en bytardag under söndagen.

Solen är stekhet och temperatur­en ligger på 14 grader. Trots att det nästan är november så känns det som en varm vårdag. Annorlunda är det inne i Kållereds ishall där Mölndal bandy tränar.

Under söndagen anordnade föreningen en bytardag. Tanken är att utrustning som blivit för liten ska få nya användare men under söndagen fanns ingen utrustning att byta.

– Egentligen ska man göra det här i början av säsongen men då spelade vi olika cuper, säger Mats Pettersson som är en av tre ungdomsans­variga i Mölndal bandy.

Det är inte första gången som föreningen arrangerar en bytardag. Evenemange­t skulle hållas i september och då tror Mats Pettersson att fler skulle byta utrustning då spelarna oftast behöver nytt i början av säsongen.

– Det är viktigt för oss att våra medlemmar får tag på utrustning till en bra kostnad. Men det är också bra ur ett hållbarhet­sperspekti­v, säger Mats Pettersson.

” Det är viktigt för oss att våra medlemmar får tag på utrustning till en bra kostnad.

Mölndal bandy säljer även viss utrustning till ett billigare pris. Det kan de göra då föreningen haft möjlighet att köpa in rabatterad utrustning från vissa företag som haft överskott.

– Vi vill att alla som vill testa att spela bandy ska ha den möjlighete­n. Och vi vill också göra det enkelt att få tag på begagnad utrustning, säger Mats Pettersson.

Mölndal bandy väntar nu på att den nya ishallen i Åby ska bli klar. Vanligtvis har föreningen haft en plats där medlemmarn­a har kunnat lämna utrustning under säsongen. Men då klubben är i en flytt så lever de i en kappsäck, menar Mats Pettersson.

– Vi brukar ha ett litet lager av inlämnade grejer och dit kan man vända sig även om det inte är en sån här dag, säger han.

I slutändan handlar det hela om att medlemmarn­a ska kunna utföra idrotten. Därför har föreningen ett samarbete med Fritidsban­ken.

– Dit kan man också lämna in men där går det även att låna utrustning gratis under tidsbegrän­sning om man skulle vilja pröva på att spela, säger Mats Pettersson.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Mats Pettersson är ungdomsans­varig i Mölndal bandy.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Mats Pettersson är ungdomsans­varig i Mölndal bandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden