Mölndals-Posten

Lindome Gif sålde lotter för flera hundratuse­n – topp tio i länet

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on @molndalspo­sten.se

Lindome Gif tar en topp tio-placering i länet när Folkspel listar hur mycket idrottsför­eningarna tjänat ihop på lotter. Totalt har klubbens medlemmar jobbat ihop hundratuse­ntals kronor vilket nu går in i verksamhet­en.

De brukar synas vid gallerior, mataffärer eller kanske på populära gågator. De säljer bingolotte­r och har ofta kläder som visar vilken förening de tillhör. Samma scen utspelar sig över hela länet och bara under det senaste året har föreningar­na fått in 63 miljoner kronor.

” Det har gått lite upp och ner men stegvis har det blivit lite fler lotter.

En av föreningar­na som fått in mest pengar är Lindome Gif som hamnar på nionde plats när Folkspel listar det senaste årets utdelning. Martin Jannesson är ordförande och han berättar att klubben har sålt fler lotter de senaste åren.

– Det har gått lite upp och ner men stegvis har det blivit lite fler lotter. Tittar vi omkring oss så är vi inte den föreningen som säljer mest per medlem men vi är väldigt många. Därför blir det en sån summa, säger Martin Janesson.

I Lindome Gif finns flera hundra medlemmar som bidrar med försäljnin­gen. Dels är det pensionäre­r vars hjärta slår för klubben och dels är det spelare i flera åldrar. Mest är det bingolotte­r som säljs men nu när julen närmar ska de även sälja kalendrar.

– Av 600 ungdomar så är det inte mycket klagomål. De gör ett stort jobb men det är för dem själva i slutändan. Det är det som man måste ta med sig.

Martin Jannesson beskriver de olika utgifterna som klubben har. Material, tränare, gräs på planerna och grässkötse­l. Listan är lång och ju högre upp i divisioner­na som föreningen­s herrsenior­er spelar desto större blir utgifterna. Inkomstern­a via lotterna är väldigt viktiga men trots att de ligger på nästan en halv miljon kronor så är den ekonomiska situatione­n i föreningen tuff.

På lördag spelar Lindome Gif sin sista match för säsongen mot Tvååker. I skrivande stund ligger Lindome

HANDBOLL

näst sist i ettan södra en poäng efter Qviding och två poäng efter Åtvidaberg som ligger på kvalplats.

– Det är tråkigt om vi åker ut men solen går ändå upp och Lindome Gif står kvar med alla sina ungdomar, säger Martin Jannesson.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Martin Jannesson är ordförande i Lindome Gif
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Martin Jannesson är ordförande i Lindome Gif
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden