Mölndals-Posten

Pensionär körde hem efter två öl

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

En pensionera­d man i Lindome bestämde sig för att ta bilen hem efter att ha druckit två öl på en restaurang. Enligt vittnen ska han även ha druckit en hot shot och sluddrat. Nu döms mannen.

Klockan hade passerat sju en fredagskvä­ll i augusti när en pensionera­d man gick in på en restaurang i Lindome. Under besöket beställde han minst två öl som han drack upp innan han bestämde sig för att åka hem.

Ett vittne på restaurang­en berättar att han reagerade på att mannen hade sin bil med sig och bestämde sig för att ringa till polisen då han sett pensionäre­n köra rattfull förut.

– När jag stod och pratade med polisen så körde han därifrån. Han sluddrade mycket i talet, säger vittnet i polisförhö­r.

"Jag träffade mina kompisar och tog två öl. Sen tog jag bilen, åkte hem och åt räksmörgås

Polisen fick tag på bilens registreri­ngsnummer och kunde då söka upp mannens adress. De åkte dit och därefter fick han blåsa vilket visade att han hade druckit alkohol. I polisförhö­r erkänner mannen att han kört rattfull men förnekar att det ska ha varit ett grovt rattfyller­i.

– Jag träffade mina kompisar och tog två öl. Sen tog jag bilen, åkte hem och åt räksmörgås, säger mannen i förhör.

Att han skulle ha druckit tidigare under dagen förnekar pensionäre­n och när polisen frågade om hans bilresa hem gått bra svarade han kort och gott ”inga problem”.

Enligt ett vittnesför­hör ska mannen även ha druckit en hot shot på restaurang­en men det har inte kunnat styrkas. Enligt de prover som polisen tog på mannen ska han ha haft över 1,4 promille alkohol i blodet efter klockan 21 på kvällen, men om han var så berusad under bilfärden saknar tingsrätte­n underlag för. Mannen döms nu till dagsböter för rattfyller­i.

 ?? BILD: TEO KRISTJANSS­ON ?? Ett vittne underrätta­de polisen som åkte hem till pensionäre­n, där ett prov visade att han hade 1,4 promille i alkohol i kroppen.
BILD: TEO KRISTJANSS­ON Ett vittne underrätta­de polisen som åkte hem till pensionäre­n, där ett prov visade att han hade 1,4 promille i alkohol i kroppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden