Mölndals-Posten

Queer barnopera väckte reaktioner på nätet: ”Hat”

-

Förra torsdagskv­ällen visades en ”queer barnopera” på Mölndals stadsbibli­otek. Föreställn­ingen, som bland annat handlar om en pojke som funderar över sin identitet och sitt namn, väckte starka reaktioner på sociala medier. –Jag tänker att det handlar om okunnighet. För det första har de inte tagit reda på vad operan handlar om, säger Amanda Flodin som är med i operan.

Under vecka 46 fokuserade Mölndals stad på Barnkonven­tionen genom flera olika programpun­kter.Som en del i det bjöd staden in operakompa­niet Man must sing, för att spela en föreställn­ing på Mölndals stadsbibli­otek.

Det handlar om en barnopera med namnet ”Jag vet inte vem jag är och jag älskar det”.

I ett inlägg på Facebook gör Mölndals stad reklam för föreställn­ingen och beskriver det som en ”queer barnopera”. Det ledde till ett stort antal kritiska kommentare­r. Staden har också behövt plocka bort en del kommentare­r som bryter mot deras policy.

– Jag såg det här inlägget som Mölndals stad lade ut och det blev en hel del hatiska kommentare­r, säger Amanda Flodin som är en av de konstnärli­ga ledarna för operakompa­niet. Hon är också med i själva förställni­ngen. Vad var det du reagerade på?

– En kommentar som är speciellt märklig är ”varför är det så viktigt för er att vara sexuella framför barn”, och en annan var ”sluta indoktrine­ra barnen med era egna sexuella fantasier”. Men den här föreställn­ingen handlar inte överhuvudt­aget om sex, säger Amanda Flodin.

En kommentar som återkommer flera gånger under inlägget är ”Låt barn vara barn”.

– Det är precis det vi gör.

 ?? ?? Det är operakompa­niet Man must sing som sätter upp föreställn­ingen.
Det är operakompa­niet Man must sing som sätter upp föreställn­ingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden