Mölndals-Posten

Gav sig ut på vansinnesf­ärd med stulen bil

- Elvira Linderot elvira.linderot@molndalspo­sten.se

Den unge mannen ska ha stulit en bil i Kållered för att senare ge sig ut på en vansinnesf­ärd genom bland annat Partille och Göteborg. Polisen följde efter mannen som gjorde farliga omkörninga­r, gasade förbi rödljus och krockade med andra bilar.

Det var tidigare i höstas som en man i Kållered stal en bil från en person han hade en relation till. Mannen, som saknar körkort, fick tag i bilnycklar­na och gav sig ut på vägarna.

Senare samma dag observerad­e en polispatru­ll en bil som kom körande i hög hastighet på E20 i höjd med Partille. Hastighete­n på bilen uppmättes till 129 kilometer i timmen, trots att den tillåtna hastighete­n på vägen bara var 80 kilometer i timmen.

Polisen signalerad­e att bilen skulle stanna, men istället valde föraren att accelerera och försöka ta sig därifrån.

I en polisrappo­rt beskrivs hur föraren gör ett flertal mycket farliga omkörninga­r, och att andra bilar måste bromsa och väja undan för att det inte ska ske en olycka.

”Hade en sådan olycka skett skulle risken för allvarliga skador varit överhängan­de då hastighete­n var mycket hög, upp mot 160 km/h”, står det i polisrappo­rten.

När föraren kom fram till en kö valde han att ta sig fram mellan filerna, varpå han körde in i flera bilar.

– Vi hör blåljus och bilarna till vänster om mig flyttar sig till vänster och jag flyttar mig åt höger. Jag känner sen bara hur det smäller till. Bilen kör in i i mig och i bilen bredvid mig. Han studsar liksom mellan oss, säger en man som blev påkörd till polisen.

Inne i centrala Göteborg valde polisen att avbryta jakten, eftersom det var så mycket människor i rörelse.

En stund senare påträffade­s bilen i stadsdelen Landala, men då var den tom. Fler poliser kom till platsen och fick tag på två killar, varav den ena var den nu misstänkte gärningsma­nnen.

I polisförhö­r har den misstänkte själv berättat att han tog bilnycklar­na och körde iväg med bilen på morgonen. Han säger att han vet att han saknar körkort och inte får köra bil men att ”det blev så ändå idag”.

Mannen åtalas nu för tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel, grov vårdslöshe­t i trafik och olovlig körning. Han har erkänt samtliga brott.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? Polisen följde efter mannen.
BILD: FILIP LANDQVIST Polisen följde efter mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden