Mölndals-Posten

Idrottspro­filer spelade padel för välgörenhe­t

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

Förra fredagskvä­llen ägde en välgörenhe­tsturnerin­g rum på Mölndal padel i Forsåker. Ett 20-tal mer eller mindre kända sportprofi­ler deltog– och alla intäkter ska oavkortat gå till ett fotbollspr­ojekt i Uganda.

” Meningen är att barnen på den här fattiga orten ska få bättre förutsättn­ingar till en meningsful­l fritid Robert Vilahamn

Sedan några år tillbaka driver Robert Vilahamn, huvudträna­re för Häcken BK:s damlag, ett goodwillpr­ojekt i Uganda som han kallar Vilahamn soccer academy.

I Sverige samlar han in kläder, skor och bollar som sedan skickas till en skola i den lilla byn Kateera.

– Ibland åker jag dit med tränare från Sverige och genomför utbildning­ar också, och skolans rektor har besökt mig. Det syftar inte till att skapa fotbollspr­offs eller så, utan meningen är att barnen på den här fattiga orten ska få bättre förutsättn­ingar till en meningsful­l fritid, säger Robert Vilahamn.

Som en del i arbetet arrangerar

Tränare Häcken BK:s damlag

han i samarbete med Mölndal padel, som kostnadsfr­itt lånar ut sina lokaler, en välgörenhe­tsturnerin­g.

Första gången den arrangerad­es var i fjol. Då livesändes tävlingen av GP och inbringade 15 000 kronor till fotbollsve­rksamheten i Uganda.

– I år deltar 24 personer från sportens värld, uppdelade i två lag. Jag har valt spelarna efter hur bra de är på padel. Det har varit ett kriterium, förutom att de också ska ha koppling till sport. Det blir förmodlige­n jag själv och min lagkompis Jens Wålemark, pensionera­d fotbollssp­elare och pappa till Patrik Wålemark, som kommer sist, säger Robert Vilahamn.

Bland de namnkunnig­a personer som gästade kommunen på fredagskvä­llen hittas trestegsho­pparen Christian Olsson, handbollss­pelaren Mathias Franzén, och BK Häckens målvakt Jennifer Falk.

Var och en av deltagarna betalar 500 kronor ur egen ficka för att medverka.

– Det är inget publikeven­emang eller så, utan mest till för oss som spelar. Så vi anstränger oss inte för att få dit människor, säger Robert Vilahamn.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Häckens tränare Robert Vilahamn arbetar för att barn i Uganda ska få en meningsful­l fritid.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Häckens tränare Robert Vilahamn arbetar för att barn i Uganda ska få en meningsful­l fritid.
 ?? BILDER: MATHIAS BERGELD/ NILS JAKOBSSON/ TOBIAS SANDBLOM ?? Häckens målvakt Jennifer Falk, trestegsho­pparen Christian Olsson och handbollsl­egendaren Mathias Franzén är några av idrottspro­filerna som deltog i turneringe­n.
BILDER: MATHIAS BERGELD/ NILS JAKOBSSON/ TOBIAS SANDBLOM Häckens målvakt Jennifer Falk, trestegsho­pparen Christian Olsson och handbollsl­egendaren Mathias Franzén är några av idrottspro­filerna som deltog i turneringe­n.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden