Mölndals-Posten

Böcker och leksaker trendar på Tradera

- Oscar Strandberg oscar.strandberg@stampen.com

Försäljnin­gen av saker till barnen ökar på Tradera med drygt en månad till jul. – Vi kan se att den här typen av produkter börjar säljas i en allt större utsträckni­ng redan på hösten, säger Sofia Hagelin, pressansva­rig hos auktionssa­jten.

Det är framför allt försäljnin­gen av barn- och ungdomsböc­ker samt leksaker som rusat den senaste tiden.

Mellan 1 oktober och 9 november visade ökningen 52 procent för böcker, 45 för leksaker och sex för barnkläder på Tradera, enligt uppgifter från auktionssa­jten.

– Saker i de segmenten tror vi fortsatt kommer att återfinnas i topp de kommande veckorna. Julhandeln har börjat hos oss, säger Traderas Sofia Hagelin.

I en tid med ökade kostnader på allt från livsmedel till el och drivmedel, kan Tradera se tecken på att begagnatma­rknaden växer sig hetare.

– Allt fler börjar få upp ögonen för just second hand – och att det finns väldigt mycket fint till salu. Begagnat är även mer plånboksoc­h miljövänli­gt, säger Sofia Hagelin.

– Sedan är det en speciell tid med bland annat hög inflation. Då tenderar människor att hålla hårdare i plånboken, vilket gör second hand till ett alternativ, fortsätter hon.

Men hur ska man lyckas göra det berömda klippet online? Enligt Sofia Hagelin finns det några taktiska knep.

– Vet man vad man vill ha, är det såklart klokt att vara ute i tid. Ju längre man väntar, desto större kan efterfråga­n vara när det inte är långt kvar till julafton. Då kan förstås också priserna vara högre, säger hon.

– Några ytterligar­e tips är att man lägger upp bevakninga­r på saker man vill ha, tittar på säljarnas omdömen från tidigare köpare och, om man kan, är mer aktiv i sitt letande på vardagarna. På helgerna har vi som mest trafik på sajten och konkurrens kan vara tuffare, fortsätter Sofia Hagelin.

 ?? BILD: TRADERA ?? Enligt Sofia Hagelin, pressansva­rig hos Tradera, börjar allt fler få upp ögonen för sceond hand.
BILD: TRADERA Enligt Sofia Hagelin, pressansva­rig hos Tradera, börjar allt fler få upp ögonen för sceond hand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden