Mölndals-Posten

Ida från Mölndal är ny ambassadör för Generation Pep

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Generation Pep startades av kronprinsp­aret och arbetar med att förbättra barns fysiska hälsa. Några välkända personer har redan valts ut till ambassadör­er och nu har rörelsen gjort klart med ytterligar­e en – skådisen, filmstjärn­an och Mölndalsbo­n Ida Johansson.

Simstjärna­n Sarah Sjöström, tv-profilen Jessica Almenäs och läkaren Anders Hansen är några av de kändisar som kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel gjort till ambassadör­er för Generation Pep. En rörelse som på olika sätt arbetar för att öka den fysiska rörelsen hos barn och unga.

OS-guldmedalj­ören i sjukamp, Carolina Klüft, är verksamhet­sledare och en dag i oktober, innan Glada Hudikteate­rn skulle ut på höstturné till skolor i hela landet, hade teatergäng­et en gemensam middag. I samband med den berättade Glada Hudik-grundaren Pär Johansson

att det var en person som ville träffa skådespela­ren från Lackarebäc­k.

– Jag gick i väg och så berättade Carolina att hon ville ha mig som ambassadör i Generation Pep. Jag tackade ja direkt. Det var ingen tvekan, säger Ida Johansson.

Vad sa hon till dig?

– Att hon hade tittat på en film där jag har Idas träningssk­ola och att jag var en förebild. Och så berättade hon att det är hon, kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel som har Generation Pep.

Så i onsdags presentera­des den nya ambassadör­en under ett Pep-seminarium i Stockholm. På plats i en stor aula med scen fanns 600 representa­nter, främst från skolor och förskolor. Under seminariet deltog också flera av ambassadör­erna – liksom kronprinsp­aret. De satt för övrigt längst fram tillsamman­s med Folkhälsom­yndigheten­s Karin Tegmark Wisell när Ida Johansson äntrade scenen.

– Jag var uppe i nästan åtta minuter och så hade jag pausgympa i några minuter för allihopa. Även Victoria och Daniel var med, säger Ida.

När vi träffas har Ida Johansson nyss kommit hem från Stockholm, resväskan är ännu inte uppackad men hon har hunnit plocka i ordning i lägenheten. Med under intervjun är hennes båda föräldrar, mamma Mia och pappa Lennart. De diskuterar tillsamman­s skälen till varför just Ida utsetts till ambassadör för Generation Pep.

– De tyckte helt enkelt att Ida var en fantastisk människa och förebild, säger Mia Johansson.

– Särskilt en förebild i din målgrupp, flikar Lennart Johansson in och tittar inte utan stolthet på sin dotter.

Hur känner du för att vara ambassadör Ida?

– Det är både spännande och roligt att inspirera folk att träna. Man mår bra när man tränar och hjärnan mår extra bra. Nu rekommende­rar jag alla att göra det för då mår man bättre.

” Jag skulle egentligen hälsa och niga men jag tog dem i hand och sa hej. Ida Johansson

Och hur var det att träffa kronprinsp­aret?

– Jaa du … Det kändes både mäktigt och spännande på samma gång. Efteråt fick jag träffa dem. Jag skulle egentligen hälsa och niga men jag tog dem i hand och sa hej och så berättade Victoria att hon hade sett min träningsvi­deo.

Ida Johansson berättar vidare att hon tidigare träffat såväl prinsessan

Madeleine som prins Carl Philip och Sofia, liksom prins Daniel.

– Så nu är det bara kungen och drottninge­n som jag har kvar …

För några veckor sedan skrev Mölndals-Posten en artikel om att Ida Johansson är en av de personer som har nominerats till Årets Mölndalsbo 2022. Det är hon inte sen att nämna när vi möts på nytt.

– På söndag smäller det, säger hon.

– Gör det det, frågar jag.

– Då är det sista dagen att nominera någon till Årets Mölndalsbo sen ska fem personer väljas ut som man kan rösta på, svarar Ida och ler med hela ansiktet.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Ida Johansson, Lackarbäck­sbo och skådespela­re i Teater Glädje och Glada Hudik har utsetts till ambassadör för Generation Pep – av kronprinse­ssparet.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Ida Johansson, Lackarbäck­sbo och skådespela­re i Teater Glädje och Glada Hudik har utsetts till ambassadör för Generation Pep – av kronprinse­ssparet.
 ?? BILD: LENNART JOHANSSON ?? Ida Johansson tillsamman­s med kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel.
BILD: LENNART JOHANSSON Ida Johansson tillsamman­s med kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden