Mölndals-Posten

Therese från Bifrost brinner för brudparens stora dag

Efter över tio år inom restaurang- och servicebra­nschen hittade romantiker­n Therese Ekman helt rätt. Nu driver hon sitt eget företag som bröllopsko­ordinator. – Jag har verkligen hittat rätt nu, säger hon.

-

"

Bröllopsko­ordinator

Redan som barn satt hon inne på sitt flickrum i Fässberg, lyssnade på lugna favoriter och drömde om sitt framtida bröllop och fluffiga bröllopskl­änningar. Om Therese Ekmans yngre jag hade vetat att hon nu vid 33 års ålder skulle arbeta med just bröllop hade hon kanske skuttat av glädje.

– Jag har nog alltid varit en romantiker, säger.

Inne i lägenheten i Bifrost står dörren öppen in till det lilla kontoret. På väggarna hänger bilder från Therese och Daniel Ekmans egna bröllop 2018 och i bokhyllorn­a står magasin och böcker med bröllopste­ma.

– Det här är perfekt, då kan jag stänga in mig här när jag sitter i möten, säger bröllopsko­ordinatorn Therese Ekman, som för ett år sedan startade sitt företag Passion of Planning.

Yrket har många namn, bröllopspl­anerare, bröllopsko­ordinator, eller kanske den termen många tänker på först – wedding planner. Att anställa en person som planerar ens bröllop har tidigare inte hört till vanlighete­rna i Sverige, men det är definitivt en växande bransch som Therese Ekman har klivit in i.

– Det har ju kommit hit från USA och fler och fler har nog insett att man faktiskt inte behöver göra allt själv, för att planera ett bröllop kan vara väldigt krävande och stressigt, säger Therese Ekman.

Själv har hon under hela sitt arbetsliv jobbat inom service på allt från restaurang­er och hotell till skolor och som servitris på evenemang. Men för några år sedan började hon tänka extra mycket på vad hon egentligen ville göra i arbetslive­t.

– Jag hade bland annat serverat en del på bröllop och insåg att det faktiskt var bröllop jag tyckte var roligast att jobba på, men på en annan del av det, säger Therese Ekman.

2014 sökte hon till en utbildning för att bli bröllopsko­ordinator, men eftersom den låg i Stockholm och hon hade små barn hemma gick det inte. Men 2018 kom den riktiga vändpunkte­n.

– Direkt när Daniel friade till mig så började hjärnan gå på högvarv och sedan gjorde jag mer eller mindre all planering för vårt bröllop som vi hade sommaren 2018, berättar Therese Ekman.

 ?? ?? Therese Ekman
Therese Ekman berättar att ett avklarat bröllop brukar betyda lite separation­sångest, för brudparen hinner hon ju lära känna under flera månader av planering.
Therese Ekman Therese Ekman berättar att ett avklarat bröllop brukar betyda lite separation­sångest, för brudparen hinner hon ju lära känna under flera månader av planering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden