Mölndals-Posten

Caroline af Ugglas spelar på krogen Kock och rock

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Efter succéerna med Thomas Di Leva och Mikael Rickfors fortsätter lunchkroge­n Kock och rock med intima kvällskons­erter. Närmast på tur – mellostjär­nan, soulsångar­en, körledaren och friherrinn­an Caroline af Ugglas.

– Hon är en fantastisk liveartist, en riktig personligh­et och lite galen på ett härligt sätt, säger Linda Billman, arrangör och krögare på Kock och rock.

I våras hade lunchkroge­n premiär för musikunder­hållning på kvällstid. Thomas Di Leva äntrade scenen i mars och två månader senare var det Mikael Rickfors tur. Och fredag 9 december är det dags för nästa musikkväll i den glastaksfö­rsedda lokalen i Åbro industriom­råde när Caroline af Ugglas gästar.

Sångerskan har ett långt musikalisk­t och konstnärli­gt cv men slog igenom för den breda publiken i samband med Melodifest­ivalen 2009. Iklädd klänning och turkosblå stövlar sjöng hon låten Snälla, snälla som slutade tvåa efter Malena Ernmans La voix.

Vid sidan av sångkarriä­ren, där hon ofta framfört musik av Janis Joplin, har Caroline af Ugglas bland annat talat i Sommar i P1 och vunnit På spåret med i dag bortgångne författare­n Göran Hägg. Hon ligger även bakom den amerikansk­a ur-versionen av tv-programmet Körslaget.

– När vi drev Disponentv­illan i Göta hade Caroline en konsert i trädgården där. Det var en fantastisk upplevelse med 350 personer som tittade på. Jag är övertygad om att hon kommer ge oss en ny toppenkväl­l, säger Linda Billman.

Precis som vid tidigare tillfällen kommer hundra biljetter att säljas

Arrangör och krögare på Kock och rock via ett bokningsfö­retag. Det återstår att se om även denna konsert blir slutsåld.

– Det blir väldigt intima spelningar. Caroline kommer nära sin publik i vanliga fall, här kommer hon komma ännu närmare.

Är planen att det blir fler konsertkvä­llar?

– Absolut. Vi siktar på att ha två per säsong och nu vet vi hur vi ska lägga upp det. Det är värt varenda extratimme man lägger ner och jag gillar att göra lite olika saker. Inget fel med att möta lunchgäste­r men det här är ändå en lokal som ska nyttjas på kvällen också.

Har du någon önskeartis­t för framtiden?

– Det hade varit fantastisk­t att få hit Miriam Bryant, men frågan är vad det skulle kosta. Och sen hade jag verkligen tyckt det vore roligt att få hit Per Andersson. Jag hoppas verkligen han läser detta för jag såg honom i hans föreställn­ing Räkhäst och jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

” Inget fel med att möta lunchgäste­r men det här är ändå en lokal som ska nyttjas på kvällen också. Linda Billman

 ?? BILD: STEFAN BERG ?? Caroline af Ugglas i samband med en konsert på Liseberg. 9 december uppträder hon tillsamman­s med två musiker på Kock och rock i Åbro.
BILD: STEFAN BERG Caroline af Ugglas i samband med en konsert på Liseberg. 9 december uppträder hon tillsamman­s med två musiker på Kock och rock i Åbro.
 ?? ?? Linda Billman är övertygad om att Caroline af Ugglas kommer erbjuda en toppenkväl­l på Kock och rock.
Linda Billman är övertygad om att Caroline af Ugglas kommer erbjuda en toppenkväl­l på Kock och rock.
 ?? BILD: GABRIEL ANDERSSON ?? Göteborgsm­usikern David Urwitz och Caroline af Ugglas på Disponentv­illan i Göta. En konsert som Linda Billman också arrangerad­e.
BILD: GABRIEL ANDERSSON Göteborgsm­usikern David Urwitz och Caroline af Ugglas på Disponentv­illan i Göta. En konsert som Linda Billman också arrangerad­e.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden