Mölndals-Posten

Hällesåker IF upp i fyran utan kvalspel

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

2021 tillhörde Hällesåker IF fotbollens division 6. Två år senare ska det bli spel i division 4. Festen fortsätter för den hundraårsf­irande klubben.

I augusti fyllde idrottsför­eningen från Hällesåker 100 år och firade med en klang- och jubelfest som varade långt in på småtimmarn­a. I oktober hälsade Mölndals-Posten på klubbens majspåseka­stande cornholefa­ntaster och när november skrivs står det klart att herrlaget i fotboll flyttas upp en division – för andra året i rad.

– Det är kul. Vi vill ligga i fyran för då blir vi mer attraktiva för spelare som kanske inte får spela för Lindome och Kållered men som ändå vill hålla sig kvar i kommunen, säger föreningen­s allt-i-allo tillika klubbchef Jesper Lönn.

I fjol spelade herrlaget i division 6, egentligen en för låg nivå med tanke på spelarmate­rialet, anser Jesper Lönn. Säsongen som gick inleddes starkt men med ett visst tapp innan och efter sommaren för att avsluta starkt. När alla matcher var spelade hade Hällesåker placerat sig som tvåa i division 5 B Göteborg. Men sedan nästjumbon Gambian Mix uteslutits och serien räknats om slutade de gulsvarta från sydöstra hörnet av kommunen på plats tre.

Seriesegra­ren Dalen/KFF och tvåan Eriksberg tog sedan varsin direktplat­s i division 4 nästkomman­de säsong. Men det slutade inte där. För Angereds MBIK valde att dra sig ur och därför blev ytterligar­e en plats i fyran ledig.

– Men det blev inget kval. Vi hade bättre matchkoeff­icient än Romelanda som blev trea i den andra division 5-serien och därför fick vi den platsen, förklarar Jesper Lönn.

Uppflyttni­ng två år i rad – ser du någon risk att ni går upp för snabbt?

– Nej, vi har gubbar som spelat i fyran tidigare. Några har varit i Kållered och några i Mölnlycke, plus att vi fått tillbaka lite hemvändare. Det betyder mycket för oss som förening.

Håller truppen för spel i division 4?

– Det tycker jag absolut. Sen ska vi förstås bredda truppen, men vi värvar inte utan det handlar mer om vi ska vara attraktiva för till exempel kompisar till de som spelar hos oss i dag.

Klart är dock att tränarpare­t Fredrik Karlsson och Christofer Hermanson slutar. Ny tränare har ännu inte tillsatts, vilket är något sent anser Jesper Lönn.

– Jag hade helst haft klart allt för en månad sedan, men det har varit en lång väntan på om vi skulle få spela i division 4. Vi har haft ett snack med möjliga tränare som jag hoppas kunna presentera den närmaste veckan.

Och när sätter träningen i gång efter vinteruppe­hållet?

– Av tradition i februari men det får vi ta på första mötet med de nya tränarna och spelarna.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Spelare i Hällesåker IF i samband med vinsten i division 6 säsongen 2021.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Spelare i Hällesåker IF i samband med vinsten i division 6 säsongen 2021.
 ?? ?? Sonna Svensson och Jesper Lönn från klubbens styrelse önskar fler ideella krafter till Hällesåker IF.
Sonna Svensson och Jesper Lönn från klubbens styrelse önskar fler ideella krafter till Hällesåker IF.
 ?? ?? Jesper Lönn, Hällesåker IF:s allt-i-allo tillika klubbchef när klubben i augusti firade de första hundra åren.
Jesper Lönn, Hällesåker IF:s allt-i-allo tillika klubbchef när klubben i augusti firade de första hundra åren.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden