Mölndals-Posten

Bertil Karlsson – festfixare­n som drivs av att glädja andra

-

Han är mannen bakom fester och träffar i Lindome, han lockar musikstjär­nor att uppträda och vill varje dag göra någon annan människa glad. Men i en intervju med Mölndals-Posten öppnar energiske Bertil Karlsson, en av fem utvalda kandidater till Årets Mölndalsbo, också upp om åren som utbränd och långtidssj­ukskriven.

– Jag skulle vilja backa bandet och ta igen de förlorade åren när jag låg i sängen och blev så trött av att skala en potatis så att jag var tvungen att gå tillbaka till sängen, säger Bertil Karlsson, 72.

För den som mött Lindome PRO:s festfixare och idéspruta i full aktion är det nog svårt att skapa sig en annan bild än just den. Men efter många år som butikschef i matbutiker i Hyssna och Billdal, efter en tid som jourhavand­e medmännisk­a på kvällar och nätter och i samband med arbetet inom Kriminalvå­rden, så brakade livet ihop.

– Jag ville ge fångarna den kärlek och omsorg som de aldrig hade fått. Problemet var bara att jag inte kunde säga nej och till slut var det alldeles för många som jag skulle hjälpa och stötta så till slut gick jag in i väggen. Jag var hemma i flera år och Eva (hustrun) fick ta hand om mig.

Efter flera år, där många av dygnets timmar tillbringa­des i sängen, lyckades Bertil Karlsson ändå få till en vändning. Om än i små steg. Mannen, som tidigare hade funnits till för så många, fick kämpa sig i väg för att ta en enkel fika i Kungsbacka. Och efteråt var han tvungen att återvända till sängen.

– Det har nog tagit 15 år att komma tillbaka till där jag är i dag. Även om jag är aktiv och kommer med många idéer så är det inte alltid jag själv som genomför dem utan jag tar hjälp och stöd från andra. I dag gör jag allt i min takt när jag kan och orkar.

Bertil Karlsson och Eva Eriksson träffades 1995 på en dans på Blåbärskul­len i Mölnlycke. Fem år se

 ?? ?? ”Vill du att jag tar av mig skjortan när vi tar bilder”, frågar Bertil Karlsson på ett typiskt Bertil Karlsson-sätt innan det är dags att ta bilder vid den spinningcy­kel som både han och hustrun Eva nyttjar.
”Vill du att jag tar av mig skjortan när vi tar bilder”, frågar Bertil Karlsson på ett typiskt Bertil Karlsson-sätt innan det är dags att ta bilder vid den spinningcy­kel som både han och hustrun Eva nyttjar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden