Mölndals-Posten

Onykter man körde på fel sida vägen i Kållered

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Mannen hade druckit en hel del alkohol när han tog bilen till matbutiken. Bilfärden var inte särskilt lång men oavsett om det handlar om några meter eller flera mil så åtalas han nu för grovt rattfyller­i.

Det var i början av oktober som en man i 35-årsåldern satte sig bakom ratten för att handla i en matbutik i Kållered tillsamman­s med en bekant.

Personal i butiken uppmärksam­made de båda männen och en privatpers­on såg hur de dels gick fram och klappade okända hundar och dels satte sig i bilen och körde i väg efter butiksbesö­ket.

Så här förklarar vittnet, i förhör med polisen, hur bilen sedan framfördes och att han misstänkte att mannen var påverkad.

– Han körde på helt fel sida av vägen, motsatt riktning. Personalen sa också att de två inte var nyktra, det var nåt konstigt.

Polisen: Kan du beskriva förarens körsätt?

– Fel sida vägen, vingligt, ingen koll riktigt. När han körde in på parkeringe­n körde han rätt över ett gupp, han hoppade, fel sida vägen och vinglade. Körde inte rätt nån gång.

Vittnet larmade polis och följde efter i ungefär en halv kilometer. Därefter parkerades bilen och efter en stund ska de båda männen ha gått in i en bostad.

En polispatru­ll anlände, gick in i bostaden och möttes av en man som luktade alkohol. Vittnet konstatera­de att det var samma man som några minuter tidigare hade kört bilen.

Under transport till Mölndals sjukhus erkände mannen att han kört bil alkoholpåv­erkad.

– Jag åkte till affären. Jag hade nära med bilen. Jag skulle handla, säger han i förhör.

Polisen: Hade du druckit alkohol innan du körde bilen?

– Jag drack dagen innan och sedan på morgonen. Jag visste inte att det fanns kvar i kroppen.

Hur långt körde du?

– 500 meter.

Vet du om att du inte får köra under påverkan av alkohol?

– Ja.

Har du något du vill tillägga?

– Nej, jag är bara ledsen. Alkoholkon­centration­en i mannens blod uppgick till 2,06 promille. Därför åtalas han nu vid Göteborgs tingsrätt för grovt rattfyller­i.

 ?? BILD: FILIP LANDQVIST ?? ”Fel sida vägen, vingligt, ingen koll riktigt”. Så beskrivs färden av ett vittne.
BILD: FILIP LANDQVIST ”Fel sida vägen, vingligt, ingen koll riktigt”. Så beskrivs färden av ett vittne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden