Mölndals-Posten

Fängelse för smuggling av 260 kilo knark

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on @molndalspo­sten.se Karina Hansson karina.hansson@stampen.com

En man som är skriven i Mölndal åtalades för att ha köpt och förvarat 261 kilo cannabis i syfte att sälja den, och dessutom för att ha sålt över 60 kilo cannabis. Nu döms mannen för synnerlige­n grovt narkotikab­rott och penningtvä­tt.

I slutet av januari 2020 kontroller­ades en man på en pizzeria i Göteborg. Han misstänkte­s vara narkotikap­åverkad så polisen gjorde en husrannsak­an i hans hem. Vid gripandet beslagtogs nycklar som ledde till ett källarförr­åd i ett hyreshus på Hisingen.

I utrymmet hittades 261 kilo cannabis som misstänkte­s härröra från ett annat fall av synnerlige­n grovt narkotikab­rott där över ett 1,2 ton cannabis smugglats från Marocko i marmorplat­tor.

Två män dömdes i samband med det till långa fängelsest­raff.

Tillgång till chattar på den krypterade plattforme­n Sky ECC, som använts av kriminella, ledde polisen till Mölndalsbo­n som nyligen åtalades för synnerlige­n grovt narkotikab­rott och penningtvä­ttsbrott.

Han ska ha haft chat-kontakt med de andra misstänkta männen över krypterade appar, som enligt tingsrätte­n bevisar att de pratat om den aktuella narkotikan.

Mölndalsbo­n har nekat till brott men erkänt att han sålt sammanlagt 38 kilo cannabis, inte mer.

Han har även erkänt att han förvarat 280 000 kronor från knarkförsä­ljning. Men att de inte varit hans.

Mölndalsbo­n förekommer under 35 avsnitt i belastning­sregistret och har koppling till grov kriminellt enligt Göteborgs-Posten som tidigare skrivit om åtalet. Han ska senast ha dömts för misshandel av en man.

Han döms nu till sex år och tre månaders fängelse för att tillsamman­s med de övriga ha hanterat 261 kilo cannabis, värt 20 miljoner kronor, och sålt 49,2 kilo av den cannabisen.

Mannen ska stanna kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft.

 ?? BILD: POLISEN ?? Sex år och tre månaders fängelse blev följden för en Möndalsbo som köpt och förvarat 261 kilo cannabis.
BILD: POLISEN Sex år och tre månaders fängelse blev följden för en Möndalsbo som köpt och förvarat 261 kilo cannabis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden