Mölndals-Posten

Birgitta Landgren

-

Ålder: 64.

Bor: Villa i Kikås.

Familj: Maken Johannes, fyra barn och två barnbarn. Sonen Linus är utbildad musiker, medan den äldste, Oskar, är klimatfors­kare, Anton är läkare. Parets enda dotter Elin studerar till skådespela­re. ”Det är väldigt roligt när vi träffas, för det spretar åt alla möjliga håll. Det finns gemensamma drag men väldigt olika intressen.”

Husdjur: Katten Staccato, 14 år gammal. En vacker, orange hankatt med stor integritet.

Föräldrarn­as jobb: Fadern var ingenjör, mamman barnskötar­e. ”Mitt yrkesval var helt okej för dem, även om det inte var vad de hade väntat sig. Det finaste jobbet min småländske pappa visste, det var att vara snickare. Att vara duktig med sina händer. Det var viktigt tyckte han. Men varken han eller mamma försökte styra mig åt något håll.”

” Egentligen lyssnar jag inte på musik.

Lyssnar på: ”Egentligen lyssnar jag inte på musik. Jag får så mycket här att jag vill ha tyst omkring mig när jag är hemma. Jag tycker mycket om när det tyst.”

Fritidsint­ressen: ”Jag läser en hel del skönlitter­atur, bland annat i min bokcirkel, och så gillar jag krukväxter. De skrattar åt mig om jag säger att ampelliljo­r är min favorit, för jag har delat ut ampelliljo­r till alla människor i min närhet. Men ampelliljo­r och pelargoner är bäst. Liljorna för att de är luftrenare, pelargoner för att de är så vackra.”

Största last: ”Det kan vara mitt höga tempo. Det är inte säkert att alla runtomkrin­g uppskattar det. Jag kräver inte det av andra, men det kan vara jobbigt för dem.

Det är svårt att ändra på sådana saker.”

Om att stanna i 42 år: ”Det stora med kyrkomusik är att det både är kyrka och musik. Det är vad som har burit mig hela tiden. Musik i både glädje och sorg, i alla sammanhang i livet. Att spela på dop är fantastisk­t, att spela på begravning är också fantastisk­t. Jag får vara med i hela skedet, och det är jag så tacksam för. Att jag är med i lovsången till gud. Det blir meningsful­lt och jag känner att det är viktigt.” verk fyrstämmig­t … det går inte att jämföra dem. Sen har vi Lilla kyrkokören, som är en fantastisk liten damkör, och flickkören med sina 60 tjejer, och barnkören, och ungdomskör­en, som allihopa är så roliga på olika sätt. Nej, det går inte, säger Birgitta Landgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden