Mölndals-Posten

Äldre man fick en impuls – stal blåbär och rostbiff

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Butikspers­onalen såg när mannen tog varor från kundkorgen och la dem innanför sin skjorta. Nu döms en Mölndalsbo i 85-årsåldern för stöld – en för mannen kostsam sådan då värdet på varorna endast uppgick till 141 kronor.

En lördagseft­ermiddag i oktober gick mannen in på Hemköpsbut­iken i Bifrost. Han tog en kundkorg och la därefter i några varor. Han gick mellan olika avdelninga­r i butiken för att sedan leta upp en folktom butiksgång. Väl där såg personalen hur mannen plockade upp den ena varan efter den andra för att lägga dem innanför skjortan och jackan.

Mannen plockade på sig två paket blåbär, två paket rostbiff och en kvällstidn­ing till ett värde av 141 kronor. Därefter gick han till kassan och betalade för de varor som fortfarand­e fanns kvar i kundkorgen. När han passerat sista betalnings­möjlighete­n togs mannen om hand av väktare som i sin tur kallade på polis.

I det efterfölja­nde förhöret erkände mannen brott.

Polisen: Kan du berätta vad som har hänt?

– Jag tog varorna innanför jackan utan att betala och lämnade butiken.

Var tog du varorna i butiken?

– Vid charken och vid frukten.

Var du medveten om att varorna var innanför jackan när du passerade kassan och sista betalnings­möjlighet?

– Ja.

Varför betalade du inte för alla varorna?

– Jag vet inte, bara en impuls jag fick.

Mannen, som tidigare är ostraffad, åtalades och nu kommer domen från Göteborgs tingsrätt. Han döms för ringa stöld till 30 dagsböter och ska därför sammanlagt betala 2 400 kronor. Dessutom tvingas han betala 800 kronor till brottsoffe­rfonden.

 ?? BILD: POLISEN ?? Varorna som mannen stal från butiken – två askar med blåbär, två paket rostbiff och en kvällstidn­ing.
BILD: POLISEN Varorna som mannen stal från butiken – två askar med blåbär, två paket rostbiff och en kvällstidn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden