Mölndals-Posten

Aferdita Kelmendi brinner för sitt jobb i hemtjänste­n

I över 20 år har hon jobbat inom hemtjänste­n och nu är Aferdita Kelmendi nominerad till Årets Mölndalsbo 2022 för sitt arbete. – Jag ser oss som jobbar inom hemtjänste­n som hjältar, säger hon.

-

I Åby bor en kvinna som verkligen brinner för sitt jobb, de äldres livskvalit­é och att sprida sin kunskap vidare. Den vi pratar om är Aferdita

Kelmendi som jobbar inom hemtjänste­n i Åby och Balltorp. Nu är hon en av de nominerade till Årets Mölndalsbo 2022. Hon fick nyheterna över telefon på jobbet med sin chef bredvid sig.

– Jag blev väldigt överraskad och jätteglad! Jag började faktiskt gråta lite, säger hon och skrattar.

För 20 år sedan började Aferdita Kelmendi nämligen att arbeta på ett äldreboend­e i Mölndal. Kort efter det övergick tjänsten till att i stället vara inom hemtjänste­n i Åby och Balltorp. Det visade sig vara helt perfekt för henne.

– Man ska älska sitt jobb och trivas bra för då gör man ett bra jobb, och det gör jag, berättar hon med ett stort leende.

Varje dag startar med ett möte tillsamman­s med kollegorna. Därefter åker hon i väg hem till sina vårdtagare. Att få åka ut, hem till dem och ha en trevlig stund med alla ger henne energi och glädje.

– Det är så härligt när man öppnar dörren och ropar ”god morgon!” och får ett tillbaka, säger Aferdita Kelmendi.

Hon tycker att för mycket uppmärksam­het ges till vad som gått fel till och inte fungerar inom äldreomsor­gen. För det finns mycket bra där också.

– Jag ser oss som jobbar inom hemtjänste­n som hjältar, säger Aferdita Kelmendi.

Det är inte alltid som en arbetsdag innebär en promenad i solen, en kaffe på altanen eller lite matlagning. Ofta får hon och hennes kollegor hantera svåra situatione­r.

– Det värsta som finns är när man inte får ett hej eller god morgon tillbaka när man kliver in, säger hon och fortsätter:

– Då gäller det att ringa 112, göra det man kan i väntan på ambulans och fortsätta vara profession­ell.

 ?? ?? Aferdita Kelmendi jobbar inom hemtjänste­n i Åby och Balltorp. Nu är hon nominerad till Årets Mölndalsbo 2022.
Aferdita Kelmendi jobbar inom hemtjänste­n i Åby och Balltorp. Nu är hon nominerad till Årets Mölndalsbo 2022.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden