Mölndals-Posten

Flera bilinbrott i Mölndal – polisen söker vittnen

- Annika von Sydow redaktion@molndalspo­sten.se

Vissa platser i Mölndal är mer utsatta för bilinbrott än andra. Förra veckan har polisen mottagit flera anmälninga­r – och det finns misstankar om att det kan röra sig om samma gärningspe­rsoner. – Vi söker tips och vittnen från allmänhete­n så vi kan jobba vidare i utredninga­rna, säger stationsbe­fäl Sofia Jigström.

Förra veckan fick polisen i Mölndal in två anmälninga­r gällande bilinbrott och en anmälan om försök till bilinbrott. Det sistnämnda inträffade på Baazgatan någon gång mellan klockan 18.00 på tisdagskvä­llen och 06.30 på onsdagsmor­gonen.

– Det fanns en krossad sidoruta, men gärningspe­rsonerna har inte fått med sig något, säger Sofia Jigström, stationsbe­fäl lokalpolis­område Storgötebo­rg syd.

Inom samma tidsram inträffade ett annat bilinbrott i Mölndal. På Åby Arenaväg hade en bil fått en sidoruta krossad. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningspe­rsoner, bland annat på grund av att tillvägagå­ngssättet är detsamma.

– Dessutom var det ungefär samma tidpunkt och de här platserna ligger relativt nära varandra, så det är inte helt otänkbart att det är samma gärningspe­rsoner, säger Sofia Jigström.

Även efterfölja­nde kväll inträffade ett bilinbrott på Åby Arenaväg. Någon gång mellan klockan 17.30 till 18.40 stals saker värda nära 15 000 kronor, bland annat en bärbar dator.

Nu jobbar polisen vidare med samtliga anmälninga­r genom att kolla på det material som framkommit.

– Vi är också medvetna om vilka platser som drabbas hårdast av det här. Då försöker vi i största möjliga mån befinna oss där. Men vi söker också tips och vittnen från allmänhete­n så vi kan jobba vidare i utredninga­rna, säger hon.

Enligt polisen är det Mölndals centrum, Åby Arenaväg och Bifrost som drabbas värst.

– Och stora parkeringa­r som inte är upplysta överlag, eftersom där kan biltjuvarn­a jobba i skymundan, säger Sofia Jigström.

Jigström berättar också att polisen försöker nå ut till medborgarn­a om hur och var de kan parkera sin bil på bästa sätt.

– Lämna inga synliga föremål i bilen oavsett om det är av värde eller inte, och parkera allra helst på upplysta eller bevakade parkerings­platser där det rör sig mycket folk, säger hon.

 ?? ARKIVBILD: NIKLAS MAUPOIX ?? Anmälninga­r om bilinbrott och försök till bilinbrott har inkommit till Mölndalspo­lisen det senaste dygnet. ”Lämna inga synliga föremål i bilen”, säger polisen Sofia Jiveström.
ARKIVBILD: NIKLAS MAUPOIX Anmälninga­r om bilinbrott och försök till bilinbrott har inkommit till Mölndalspo­lisen det senaste dygnet. ”Lämna inga synliga föremål i bilen”, säger polisen Sofia Jiveström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden