Mölndals-Posten

Musikprodu­centen Blizz har släppt jullåt – med Weather Girls-stjärna

- Annika von Sydow redaktion@molndalspo­sten.se

Krokslätts­bon Blizz Bugaddi är aktuell med en ny discodänga – med jultema. ”Celebrate christmas” gjordes med bland annat den internatio­nella popstjärna­n Dynelle Rhodes från The Weather Girls. En vecka efter lansering känner han sig lättad. – Det känns fett bra och halvt overkligt, säger han till Mölndals-Posten.

är född på 70-talet och framåt, känner nog igen den berömda låttexten från ”It's raining men” av The Weather Girls.

Nu är Dynelle Rhodes från musikduon aktuell med jullåten ”Celebrate christmas” som släpptes på Spotify och Apple Music i fredags.

Och det är ingen mindre än Mölndalsbo­n Blizz Bugaddi, vars riktiga namn är Beltony, som producerat låten tillsamman­s med Gunn Lundemo. Utöver dem har Terri B och Torsten Abrolat varit med och skapat låten.

En vecka efter att ”Celebrate christmas” släppts är Blizz Bugaddi

lättad och glad över alla reaktioner som strömmat in.

– Att jag fått äran att jobba med The Weather Girls och Gunn känns fett bra och halvt overkligt. Vi har enbart fått positiva reaktioner och folk är mest förvånade över att det inte låter som en typisk jullåt, säger han, och refererar till att jullåtar oftast är lugna och går i moll. I stället beskrivs ”Celebrate christmas” som en discodänga med syfte att göra en låt som funkar på dansgolvet.

– Det har varit två hårda år med pandemin och massa hemskheter som sker nu, bland annat kriget i Ukraina och masskjutni­ngen som var i USA häromdagen. Med låten vill vi sprida hopp och glädje, säger Blizz Bugaddi.

Hur kom du i kontakt med The Weather Girls?

– Min kollega Gunn har arrangerat massa pridegreje­r, och kom i kontakt med Dynelle under Wien Pride. De har haft kontakt efter det och velat göra en låt tillsamman­s.

Idén om en jullåt uppstod och ”Celebrate christmas” gjordes på mindre än tre veckor. Den spelades in på en dag i Hamburg, Tyskland.

I ett pressmedde­lande säger Dynelle Rhodes:

– ”Celebrate christmas” handlar om tro, om att fira jul, känna glädje och att dela det med andra människor som man tycker om. Det är också en låt som är tänkt att peppa alla som känner sig ensamma, vilket många tyvärr gör under julen.

” Det känns fett bra och halvt overkligt.

 ?? BILD: VIVECA KARSTRÖM ENCRANTZ ?? Blizz Bugaddi från Krokslätt är glad över alla reaktioner på jullåten. Han beskriver den som en discodänga.
BILD: VIVECA KARSTRÖM ENCRANTZ Blizz Bugaddi från Krokslätt är glad över alla reaktioner på jullåten. Han beskriver den som en discodänga.
 ?? BILD: MARIA ÖSTLIN ?? Från vänster: Blizz Bugaddi, Dynelle Rhodes och Gunn Lundemo. Nu är de aktuella med jullåten ”Celebrate christmas”.
BILD: MARIA ÖSTLIN Från vänster: Blizz Bugaddi, Dynelle Rhodes och Gunn Lundemo. Nu är de aktuella med jullåten ”Celebrate christmas”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden