Mölndals-Posten

Nu blir det is på bandybanan i Åby – under dåliga förhålland­en

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

Snö, både plus- och minusgrade­r och nytt underlag gör det det ett dåligt år för isspolning. Men förhoppnin­gen är att bandybanan i Åby är redo denna vecka. – Alla vill ju komma igång nu, säger Daniel Labe, enhetschef för idrottsför­valtningen på Mölndals stad.

Nu har det äntligen blivit dags för is på bandybanan i Åby igen. Förra tisdagen drog de igång med att skotta bort den snö som kommit från betongunde­rlaget och under kvällen och natten började de spola vatten. På onsdagen låg det ett glansigt lager is och vatten på bandybanan.

– Det är alltid kul! Det kittlar lite extra i oss idrottsäls­kare när vi får komma igång, säger Daniel Labe, enhetschef för idrottsför­valtningen på Mölndals stad.

Om allt går som det ska hoppas Daniel Labe på att isen ska vara åk-klar för allmänhete­n, bandyklubb­en och andra nästa vecka.

– Alla vill ju komma igång nu, säger Daniel Laba.

Men dessvärre är det definitivt inte det bästa året för att spola en bandybana i år.

I den bästa av världar hade de redan kommit igång med spolningen innan snön kom.

Nu har de varit tvungna att skotta bort snön som första steg. Ett nytt underlag för isen innebär dessutom att de inte kunnat använda de vanliga stålbladen för att skotta, utan fått hålla sig till de lite sämre i plåt.

De skiftande temperatur­erna vi haft och kommer få under den närmsta tiden kan också krångla till det något.

– Det gör det såklart svårare att det kommer lite plusgrader. Men vi tror att det är möjligt, att det ska gå, säger Daniel Labe.

Daniel Labe berättar att det egentligen är rätt så enkelt att spola en is. Därför ser han lite extra framemot nästa år när det mest troligt bjuds på bättre förutsättn­ingar.

– Det är lite av en mellansäso­ng för oss i år, rutinerna är inte riktigt som de brukar, säger han.

Detta beror på att det inför nästa säsong ska byggas upp en bandyhall på platsen, något som Mölndals-Posten har rapportera­t om tidigare.

– Det är ju helt fantastisk­t att kunna ge både de som brukar hallen och de som förbereder den de bästa förutsättn­ingarna. Allt kommer att bli enklare! Säger Daniel Labe.

 ?? BILDER: CLARA TJÄRNBERG ?? På onsdagen syns det klart att ett lager vatten börjat frysa till sig.
BILDER: CLARA TJÄRNBERG På onsdagen syns det klart att ett lager vatten börjat frysa till sig.
 ?? ?? I år spolas isen på ett helt nytt betongunde­rlag, som är förberett inför bandyhalle­n som ska byggas upp på samma ställe.
I år spolas isen på ett helt nytt betongunde­rlag, som är förberett inför bandyhalle­n som ska byggas upp på samma ställe.
 ?? ?? På tisdagen började bandybanan spolas med vatten.
På tisdagen började bandybanan spolas med vatten.
 ?? ?? Långa slangar ligger runt omkring bandybanan.
Långa slangar ligger runt omkring bandybanan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden